Na dobrodelnem koncertu v Mislinji bodo zbirali sredstva za otroke OŠ Mislinja in Tretje OŠ Slovenj Gradec

Slovenska Karitas je skupaj s 453 župnijskimi dobrodelnimi organizacijami v ponedeljek pričela Teden Karitas, ki je letos potekal pod geslom Skupaj delajmo za dobro. Eden osrednjih dogodkov je tradicionalni že 32. dobrodelni koncert Klic dobrote, ki je včeraj zvečer potekal v celjski dvorani Golovec.
otroški stisk roke pomoč Pixabay

Ob tem bodo ta teden po številnih župnijah po državi potekala različna praznovanja, od manjših koncertov, srečanj do dnevov odprtih vrat, vse skupaj pa bodo zaključili z nedeljskimi dobrodelnimi in drugimi dogodki po posameznih škofijah.

Tako bo tudi v Župniji Šentilj pod Turjakom, ki vas skupaj s Karitas in Kolpingovo družino vabijo na 11. Adventni dobrodelni koncert, ki bo 27. 11. 2022 ob 15. uri v dvorani Lopan v Mislinji.

Na dobrodelnem koncertu bodo sodelovali pevski zbori in glasbeniki iz njihovega kraja. Prostovoljni prispevki bodo namenjeni pomoči potrebnim otrokom Osnovne šole Mislinja in Tretje OŠ Slovenj Gradec.

Kot ob tem poudarjajo na Karitas, se je veliko družin v zadnjih mesecih zaradi podražitev hrane in kurjave znašlo pred hudimi preizkušnjami. Med njimi je mnogo staršev, ki prejemajo nizke in neredne prihodke, nekatere je doletela bolezen, druge nesreča, zato jim želijo s humanitarnimi akcijami pomagati s hrano, denarjem za plačilo položnic, kurjave in higienskih pripomočkov.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije