Search
Close this search box.

Na črnjanski šoli dva razreda v karanteni, v Mežici brez okužb, na OŠ Prežihovega Voranca pozitivni dve osebi

Otroci prvega triletja so včeraj ponovno sedli v šolske klopi, zaposleni v šolstvu pa so še pred začetkom pouka bili ponovno testirani. Preverili smo, kakšno je stanje na osnovnih šolah v Mežiški dolini.

OŠ Črna na Koroškem

Na OŠ Črna na Koroškem so v torek testirali 31 zaposlenih. Na testiranju s hitrimi anitgenskimi testi so bili vsi rezultati negativni, je za Koroške Novice sporočil ravnatelj Mitja Pranjič.

“Pohvala gre Zdravstvenemu domu Ravne za organizacijo testiranja, ki poteka strokovno in tekoče. Od prejšnjega tedna izvajamo pouk na daljavo za učence 1. razreda, zaradi potrjene okužbe pri strokovni delavki. V šolo se vračajo v četrtek, 11. 2. 2021. Zaradi potrjene okužbe pri učencu pa so v karanteni tudi učenci 3. razreda. Tudi za njih poteka pouk na daljavo, v šolo pa se vračajo v petek, 12. 2. 2021,” je še pojasnil Pranjič.   

OŠ Mežica

Na OŠ Mežica smo bili že tretji teden zapored na testiranju vsi negativni. Testiranih je bilo 25 zaposlenih, vsi pa smo bili testirani samo s hitrimi testi,” je pojasnila pomočnica ravnatelja Barbara Prevorčič.

Nimamo odsotnih zaposlenih zaradi potrjene okužbe. Nobeden od zaposlenih tudi ni v karanteni. Prav tako nimamo učenca, ki bi bil okužen s Covidom-19, en učenec pa je v karanteni (do srede, 10. 2. 2021). Pri samem izvajanju pouka ni nobenih posebnosti, šolsko delo poteka zelo dobro. Vsi učenci so zelo pozitivno sprejeli vrnitev v šolo,” je še navedla Barbara Prevorčič.

OŠ Prežihovega Voranca

“Od 40 testiranih sta bili dve pozitivni, osebni zdravnik je odločil, da ne potrebujeta PCR testa. Obe osebi kažeta lažje znake prehlada. Od učencev ni nihče pozitiven, jih je pa nekaj doma zaradi karantene, tj. okužbe staršev (3). Od zaposlenih ni v karanteni nihče,” pa je za Koroške Novice sporočila ravnateljica Bojana Verdinek.

Preberite tudi: Ravnatelj OŠ Koroški jeklarji: “Če se že izvajajo presejalni testi, mi ni razumljivo, zakaj se morajo na določen dan v tednu”

Odgovora s strani OŠ Franja Goloba Prevalje do objave prispevka nismo prejeli.

Dogodki

Otroci prvega triletja so včeraj ponovno sedli v šolske klopi, zaposleni v šolstvu pa so še pred začetkom pouka bili ponovno testirani. Preverili smo, kakšno je stanje na osnovnih šolah v Mežiški dolini.