Search
Close this search box.

Na cesti Prevalje – Leše je potrebna interventna sanacija plazovitega terena

Kot smo že poročali, se je konec maja zaradi obilnega deževja na cesto dvakrat sprožil plaz, ki je cesto popolnoma zaprl. Pristojne službe so cestišče obakrat očistile in odstranile plaz, nakar so si posledice neurja in plazov ogledali tudi strokovnjaki. Danes pa smo od Občine Prevalje prejeli tudi odgovor na vprašanja, ki se nanašajo na ureditev tega območja.  

Naj spomnimo, da je po zadnjem plazu, ko je na vozišče naneslo približno 200 do 300 kubičnih metrov materiala, bila cesta Prevalje – Leše nekaj dni tudi popolnoma zaprta za ves promet. Teren pa v tem času ogledali strokovnjaki, ki so pred dnevi ocenili, da je cesta dovolj varna, da lahko promet teče po njej nemoteno. Zato je cesta ponovno prevozna za ves promet.

Na Občino Prevalje smo naslovili vprašanje glede varnosti ceste in morebitne ponovitve plazu. Zanimalo pa nas je tudi, kakšne imajo načrte glede sanacije plazovitega območja.

»Plaz si je ogledal strokovnjak gradbene stroke. Trenutno neposredne nevarnosti za ponovni zdrs zaradi relativno suhega vremena in visokih temperatur ni. Ker so vremenske razmere poleti nepredvidljive, plaz opazujemo.«

»Na tem območju je potrebna interventna sanacija plazovitega terena, zato je občina takoj po sprožitvi plazov naročila sanacijski elaborat, ki je že v izdelavi. V njem bodo opredeljeni nujni posegi in ukrepi za zagotovitev prometne varnosti in za preprečevanje dodatne škode. Po pridobitvi elaborata bo občina takoj pristopila k izvedbi,« so še pojasnili v pisnem odgovoru.

Dogodki