Search
Close this search box.

Na avstrijskem Koroškem novi primeri groženj z bombo

Na avstrijskem Koroškem so danes znova zabeležili več groženj z bombo, med drugim v šolah. Gre za nadaljevanje niza primerov, ki so jih v tej avstrijski deželi zabeležili od prejšnjega torka, skupno jih je bilo doslej enajst, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Med drugim so grožnje v torek prejeli tudi na slovenski gimnaziji v Celovcu.

Zaradi groženj z bombo so morali danes evakuirati Uršulinsko šolo v Celovcu in poklicno šolo v Borovljah, grožnje pa so prejeli tudi pri Delavski zbornici v Celovcu.

Policija je medtem za APA pojasnila, da obstajajo indici o avtorjih grozilnega pisma na eni od celovških šol. Osumljeni sta dve šolarki, drugih podrobnosti pa policija ni razkrila. Sporočila je le, da se preiskave v okolici omenjene šole, pa tudi v preostalih devetih prizadetih šolah nadaljujejo.

Niz groženj z bombo se je začel pred desetimi dnevi na poklicni šoli v Šentvidu ob Glini, od takrat pa se je zvrstilo deset podobnih primerov. Sporočila o bombi so puščali na straniščih, a kljub obsežnim policijskim preiskavam niso našli bombe ali drugih nevarnih predmetov.