Search
Close this search box.

Muzikal Narcis ali »S staro ladjo na velike odre«

V soboto, 15. aprila 2023 je bil za Gledališče Kavčuk KD Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem in Gimnazije Ravne velik dan.

Osmo leto delovanja so obeležili s premiero muzikala Narcis, s katerim so ustanovni člani skupine v letu 2014 še kot dijaki pričeli svoje popotovanje po odrskih deskah in od takrat na oder postavili nekaj manj kot deset celovečernih predstav.

Število sodelujočih je od takratnih 29 sošolcev iz 3. d tokrat naraslo na 38 članov ekipe (od tega 31 igralcev), tako da je muzikal resnično zasijal v novi preobleki ne le v smislu scenografije ter novih pristopov, ki so gotovo posledica že skoraj desetletne kilometrine, temveč tudi v smislu zasedbe.

Od ustanovnih članov so stare in nove vloge ponovno »naselili« Lucija Mirkac (Katarina), Martin Blodnik (Kris), Primož Štern (Leon), Ana Skralovnik (odrska asistentka, maskerka, šepetalka) in Nemanja Spasojević (Fredrik), v glavnih vlogah pa sta blestela Leoni Jošt kot Malči, ki se je izkazala tudi s solo pevskimi točkami, in Jan Penec kot Jaka.

Na odru so se jim ob tem pridružili in za nemalo smeha poskrbeli še Tilen Štifter (Jaša), Rok Plesnik (Maurice), Aljaž Rebol (Feliks), Zala Špoljar Slivnik (Marija), Gaja Luršak (Janja), Jaša Knez (Alfred), Tadej Gosak (nona), Neža Gabrovec (Ema), Lucija Fortin (Felicia), Nuša Jehart (Gina in Igor II.), Tinkara Potočnik (Lucia), Iva Hancman (Ines), Gašper Zdovc (Hannes), Gašper Kušej (Mattias), Marko Matjašec (Gašper), Kaja Vreš (Maja), Timotej Žvikart (Matjaž), Tim Zagorščak (Michael), Ema Kotnik (Eva), Gabi Kopmajer (Bela), Karin Pečnik (urednica) ter oboževalke – Sara Zagorščak, Maruša Vollmaier, Klara Mirkac in Mojcej Jonke Grabner.

Za glasbeno spremljavo je skrbela ustaljena ekipa Lucije Mirkac (klaviature), Martina Blodnika (kitara) in Primoža Šterna (kitara), ki pa so se jim tokrat pridružili še Aljaž Rebol (bas kitara), Jan Penec (bas kitara), Filip Dihpol (trobenta) in Mojcej Jonke Grabner (flavta), za koreografije pa so po večini poskrbeli kar igralci sami.

Poleg igralcev, pevcev in inštrumentalistov, ki predstavljajo samo vrh ledene gore, so hvaležni tudi močni tehnični ekipi (Domen Vreš, Andrej Gorenjak, Ana Skralovnik, Eva Šumah, Julija Merkač, Vid Mirkac), ki je ključno pripomogla k temu, da je predstava uspešno stekla, pa tudi vsem, ki so jim v tem letu na kakršen koli način pomagali. Za snemanje so poskrbeli Jure Penec, Tine Rožen in Metka Rožen, fotografsko pa je predstavo ovekovečila Taja Oderlap.

Kavčukovci, kot se gledališčniki iz skupine Kavčuk radi imenujejo, so z Narcisom pravzaprav zrasli – njegova dolgo pričakovana preobleka je imela zlasti za ustanovne člane tudi iz tega razloga močan nostalgičen naboj. In kot kaže, se je to začutilo tudi navzven, kar izpričujeta nabito polna dvorana in neverjetno topla publika. Slednja je po dveh urah in pol predstave, ki si jo režiserka, scenaristka in avtorica glasbe Lucija Mirkac že skoraj upa imenovati spektakel, vse sodelujoče nagradila z aplavzom, ki bo vsaj za Kavčukovce še dolgo odmeval. Ladja je torej izplula v velikem slogu in celotna ekipa se že veseli septembrskih ponovitev.

Vir: ravne.si

V soboto, 15. aprila 2023 je bil za Gledališče Kavčuk KD Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem in Gimnazije Ravne velik dan.