Search
Close this search box.

Možne močnejše nevihte in neurja z močnim vetrom, nalivi in točo, ki lahko ponekod lokalno preseže debelino 4 cm

Danes bo povečini sončno. Popoldne in zvečer bodo možne krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč.

Vremenska slika nad Evropo in Slovenijo

Nad srednjo Evropo je višinsko jedro hladnega zraka, ki skrbi za nestabilno ozračje nad večjim srednje Evrope. Alpe je dosegla vremenska motnja, ki bo naše kraje dosegla v noči na četrtek, v četrtek čez dan pa nas bo prehajala hladna fronta. Ozračje bo od danes zvečer naprej nad našimi kraji in okolico nestabilno. V višinah nad našimi kraji pihajo vetrovi zahodnih smeri.

Podrobnejša napoved razvoja vremena pri nas

V sredo čez dan bo sončno in vroče. Najvišje dnevne temperature se bodo po večini gibale med 29 in 32 °C. 

FOTO: Neurje.si

Popoldan bodo nad Avstrijo in severno Italijo začele nastajati krajevne nevihte. Kakšna nevihta lahko popoldan nastane tudi v severovzhodni Sloveniji. Zvečer se bo sistem neviht, ki se bo pozno popoldan predvidoma razvil nad Furlanijo, pomikal v smeri zahodne Slovenije (Gorenjska, Primorska, Notranjska). 

Tekom noči bodo krajevne plohe in nevihte možne tudi ponekod drugod po Sloveniji. Zlasti v pasu od Notranjske, osrednje Slovenije do Štajerske in Prekmurja se bo pomikal oslabljen nevihtni sistem, ki bo popoldan nastal nad italijansko Furlanijo. Lokalno so možni nalivi in močnejši sunki vetra.

Zvečer bodo v zahodni Sloveniji, predvsem na severnem Primorskem, možne močnejše nevihte, tudi neurja z močnim vetrom, nalivi in točo. Toča lahko tam lokalno preseže debelino 4 cm. Kakšna močnejša nevihta v popoldanskem času ni povsem izključena tudi v Prekmurju. V jugovzhodni Sloveniji neviht predvidoma ni pričakovati, napovedujejo na Neurje.si.

Ozračje se bo do četrtkovega jutra prehodno povsod umirilo. 

Vir: Neurje.si

Dogodki

Danes bo povečini sončno. Popoldne in zvečer bodo možne krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč.