Search
Close this search box.

Mojca Erjavec: “Volilni rezultat me navdaja s hvaležnostjo, upanjem in ponosom”

Na včerajšnjih evropskih parlamentarnih volitvah, ki so potekale sicer od 23. do 26. maja 2019, smo imeli tudi Slovenci možnost izbrati, kdo nas bo zastopal v Evropskem parlamentu. Na izid volitev pa se je odzvala tudi Koroška kandidatka za poslanko v Evropskem parlamentu, Mojca Erjavec iz vrst NSi.

Na včerajšnjih evropskih parlamentarnih volitvah, ki so potekale sicer od 23. do 26. maja 2019, smo imeli tudi Slovenci možnost izbrati, kdo nas bo zastopal v Evropskem parlamentu. Med vsemi kandidatkami in kandidati, ki so kandidirali na tokratnih volitvah, so dovolj glasov za sedež v Evropskem parlamentu prejeli; Dr. Milan Zver, Romana Tomc, Franc Bogovič, mag. Tanja Fajon, dr. Milan Brglez, Irena Joveva, dr. Klemen Grošelj in Ljudmila Novak.

Na izid volitev pa se je med drugim odzvala tudi Koroška kandidatka za poslanko v Evropskem parlamentu, Mojca Erjavec, ki je po včerajšnjih volitvah hvaležna: »Volilni rezultat me navdaja s hvaležnostjo, upanjem in ponosom, saj sem v Mežiški dolini prejela največ preferenčnih glasov od vseh koroških kandidatov za evropske volitve. Naši analitiki so izračunali, da sem v volilnem okraju Ravne na Koroškem prejela 372 preferenčnih glasov, Dominika Švarc Pipan 153, Angelika Mlinar 240 in Nina Mauhler 61.«

Kot je pojasnila Erjavčeva, je Ravenska volilna enota za Novo Slovenijo dosegla 25. najboljši rezultat na državni ravni, saj je stranka prejela nekaj več kot 12 % glasov in se uvrstila na četrto mesto za SDS, SD in LMŠ. »To nam daje veliko upanja za prihodnje delovanje in potrjuje pravilnost ubranega pristopa, ki temelji na vsebinskem povezovanju, strokovnosti in terenskem delu na vseh ravneh.«

FOTO: Arhiv Mojce Erjavec

»Glede na moje dosedanje izkušnje in pojavljanje v slovenskem javnem prostoru si osebno štejem v veliko čast, da sem prejela tolikšen znak zaupanja Korošcev. Preferenčni glasovi iz drugih volilnih okrajev in enot pa prav tako kažejo, da lahko presežemo regionalne, starostne in politične razlike. V celjski volilni enoti sem bila po preferenčnih glasovih na tretjem mestu med kandidati stranke,« še pove Erjavčeva.

In za konec dodaja: »Še naprej ostajam občinska svetnica in dejavna na Koroškem ter širše. Kakor doslej bom zagovarjala povezovalno politiko po meri človeka, blizu ljudem, ki temelji na konkretnih rezultatih. Okolje, sociala in zaposlovanje v luči trajnostnega razvoja ostajajo moje prioritete, s posebnim poudarkom na razvoju širše domače regije, torej Koroške skupaj s sosednjimi regijami. Boljše črpanje evropskih sredstev je nujno za usklajen regionalni razvoj Slovenije, kar je moj dolgoročni cilj.«

Pri tem naj še omenimo, da bo treba na glasove iz tujine počakati do 3. junija. Postopek ugotavljanja končnega uradnega izida volitev pa mora biti končan do 14. junija.

Dogodki

Na včerajšnjih evropskih parlamentarnih volitvah, ki so potekale sicer od 23. do 26. maja 2019, smo imeli tudi Slovenci možnost izbrati, kdo nas bo zastopal v Evropskem parlamentu. Na izid volitev pa se je odzvala tudi Koroška kandidatka za poslanko v Evropskem parlamentu, Mojca Erjavec iz vrst NSi.