Search
Close this search box.

Moj pečat – participativni proračun: Slovenjgraški župan je že oddal svoj glas. Oddajte ga tudi vi (VIDEO)

Participativni proračun MO Slovenj Gradec Moj pečat prihaja v odločilno fazo. Izbor pobud je opravljen, zdaj je na vrsti glasovanje. Svoj glas je danes že oddal župan Tilen Klugler.

Kot so navedli na občini je do roka prispelo kar 35 predlogov občanov, med katerimi je 22 takšnih, ki ustrezajo merilom participativnega proračuna v Mestni občini Slovenj Gradec Moj pečat ter so bili uvrščeni na glasovanje. Seznam vseh pobud, za katere lahko glasujete, najdete TUKAJ.

VIDEO: Župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler je že oddal svoj glas. K sodelovanju vabi tudi vas.

Svoj glas lahko oddate predčasno, in sicer danes, 2. 6. 2022, v prostorih MO Slovenj Gradec med 8. in 20. uro. Redno pa lahko svoj glas oddate v nedeljo, 5. 6. 2022, na sedežih vaških in mestnih skupnosti, in sicer med 8. in 13. uro.

Glasovalno pravico na posameznem območju bodo imeli ob predložitvi osebnega dokumenta vsi občani in občanke s stalnim bivališčem v svoji volilni enoti v Mestni občini Slovenj Gradec, ki bodo do dne glasovanja dopolnili 15 let.

Glasujete tako, da med predlaganimi pobudami izberete tri najboljše. Najboljši podelite tri točke, drugi najboljši dve točki in tretji najboljši eno točko. Svojo izbiro označite tako, da zaporedne številke pobud s številko in besedo vpišete na tri za to pripravljena mesta.

Glasovnice, na katerih bodo glasovi oddani za manj ali več kot 3 predloge, bodo neveljavne. Prav tako bodo neveljavne glasovnice, na katerih bo izpisana zaporedna številka predloga, ki ne obstaja.

Z namenom zagotavljanja čim bolj enakomernega razvoja občine, je ta razdeljena na 3 volilne enoto. Glasujete lahko le za predloge z območja, na katerem imate stalno prebivališče.

Dogodki

Participativni proračun MO Slovenj Gradec Moj pečat prihaja v odločilno fazo. Izbor pobud je opravljen, zdaj je na vrsti glasovanje. Svoj glas je danes že oddal župan Tilen Klugler.