Močno vinjen voznik ogrožal promet

Močno vinjen voznik tovornega vozila je včeraj, 16. februarja, na avtocesti ogrožal sebe in druge udeležence cestnega prometa

Včeraj, 16. februarja, nekaj po 15. uri, je na OKC PU Celje poklicalo več voznikov, ki so opozorili na voznika tovornega vozila, ki je med vožnjo po avtocesti v smeri Maribora močno vijugal in ogrožal sebe in ostale udeležence prometa. Med vožnjo je voznik manjše cisterne večkrat trčil v prometne znake oziroma obcestne smernike.

Policisti postaje prometne policije Celje so voznika ustavili na območju Pletovarja. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel voznik 1.16 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka ali drugače povedano, dobri 2,3 promili alkohola v krvi. Vozniku, slovenskemu državljanu, so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ga pridržali do streznitve. Sledi obdolžilni predlog. Za storjen prekršek mu grozi 1.200 € denarne kazni in 18 kazenskih točk.

Policija poudarja, da bi lahko bile posledice neodgovorne vožnje voznika dosti hujše, saj se velik del prometnih nesreč, v katerih so na avtocestah udeleženi vozniki tovornih vozil, konča s hudimi posledicami.

Vir: PU Celje