Search
Close this search box.

Močan veter odkrival strehe, podiral drevje ter električne in telekomunikacijske drogove (FOTO)

Včeraj nam vreme ni prizanašalo, težave je po Sloveniji povzročal predvsem močan veter, med drugim tudi na Koroškem. Za danes pa vremenoslovci napovedujejo še močnejši veter, ki bo ponekod presegel hitrost 100 kilometrov na uro.

Močan veter je predvsem na severu in severovzhodu države povzročil veliko nevšečnosti že v torek. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so tako skupno zabeležili 79 dogodkov, aktivirali pa so tri poklicne gasilske enote in 65 prostovoljnih gasilskih enot, poroča STA.

Kjer tudi navajajo, da je veter odkrival strehe objektov, podiral drevje ter električne in telekomunikacijske drogove. Tako so o težavah poročali z območij elektropodjetij Maribor, Ljubljana in Celje. Skupno pa je za kratek čas brez elektrike v torek ostalo okoli 14.500 uporabnikov.

Preberite tudi: V sredo se bo veter okrepil, ponekod bo presegel 100 kilometrov na uro

S PU Celje so danes sporočili, da je vreme tudi na območju njihove policijske uprave povzročilo nekaj preglavic v cestnem prometu. Podrta drevesa so krajši čas ovirala promet med Muto in Dravogradom, na relaciji Celje – Brnica, pred odcepom za Petriček, na odseku Kozje – Podsreda in v Bistrici ob Sotli. Na relaciji Brezno – Kapla je promet oviral plaz, ki se je sprožil na vozišče. Del Dečkove ceste v Celju je zalila voda.

FOTO: Facebook Slikopleskarstvo Benjamin Žnidar.

Podvelka

  • Ob 14.24 je na lokalno cesto Brezno–Kapla v Občini Podvelka spolzelo okoli sto kubičnih metrov zemljine. Za sanacijo bo poskrbela Občina Podvelka. O dogodku so obveščene pristojne službe.
  • Zaradi močnega vetra je v naselju Lehen, na območju Občine Podvelka, prišlo do izpada oskrbe z električno energijo. Brez elektrike je bilo 583 odjemalcev.

Dravograd

Zaradi močnega vetra se je v naselju Velka v Občini Dravograd, na glavno cesto podrlo drevo. Odstranili so ga dežurni delavci cestnega podjetja.

Cerknica

Pri tem naj še omenimo, je v torek, ob 11.42, prišlo do udara strele v daljnovod pri naselju Grahovo, na območju Občine Cerknica. Daljnovod se je ob udarcu strele pretrgal in padel na kombinirano vozilo, pri čemer je vozilo zagorelo.

Pristojna služba elektro podjetja je izklopila elektriko, gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj dogodka in pogasili goreče vozilo. Voznik vozila je bil preventivno prepeljan v ZD Cerknica na pregled.

Dogodki