Search
Close this search box.

V sredo se bo veter okrepil, ponekod bo presegel 100 kilometrov na uro

Zvečer in ponoči bo deloma jasno, na severu se bo krepil severni veter. Jutri bo hladneje in marsikje zelo vetrovno.

Danes je ob in po prehodu hladne fronte zapihal močan veter severnih smeri, ki je ponekod lokalno v sunkih dosegal hitrost med 70 in 90 km/h, lokalno na izpostavljenih mestih tudi do 100 km/h. Veter je proti večeru v večjem delu Slovenije nekoliko oslabel. 

Noč bo minila mirno. Ponekod bo vetrovno, vendar večjih posebnosti ne pričakujemo. Jutri čez dan se bo severni veter ponovno okrepil. Sunki severnega fena bodo čez dan, popoldne in zvečer dosegali hitrost med 70 in 100 km/h, lokalno, predvsem v višje ležečih predelih, pa lahko tudi krepko preko 100 km/h, piše spletni portal Neurje.si. 

Veter bo po nižinah najmočnejši v zgornjem Posočju, pod Karavankami, pod Pohorjem in ponekod na severovzhodu Slovenije. Zaradi močnega vetra bodo marsikje možne težave z oskrbo električne energije, veter pa lahko lokalno odkriva strehe, premetava lažje, nepritrjene predmete in podira drevesa ter lomi veje. 

V sredo bo na Primorskem pretežno jasno, drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, možna bo kakšna manjša snežna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 9, na Primorskem do 12 °C.

Razmere se bodo v noči na četrtek postopno umirile. V četrtek in petek bo precej jasno. V soboto bo na vzhodu nekaj več oblačnosti, drugje bo še sončno vreme.

Vir: Neurje.si, ARSO

Dogodki