Search
Close this search box.

MO Slovenj Gradec z gasilci podpisala pogodbe v skupni vrednosti 231.000 evrov

Župan Tilen Klugler je včeraj v prostorih Mestne občine Slovenj Gradec z Gasilsko zvezo Mislinjske doline ter desetimi prostovoljnimi gasilskimi društvi podpisal tripartitno pogodbo o financiranju in opravljanju javne gasilske službe, v skupni vrednosti 231.000,00€.

“S podpisom te pogodbe bodo gasilska društva in GZMD prejeli sredstva za delovanje, izobraževanje in usposabljanje, vzdrževanje gasilske opreme in vozil ter opremljanje gasilskih enot (tudi sofinanciranje gasilskih cistern in vozil za prevoz moštva) v višini 231.000,00€.” so zapisali na spletni strani MOSG.

Mestna občina Slovenj Gradec je z omenjeno pogodbo v proračunu rezervirala 35.000,00€ za odplačilo letne kreditne anuitete za nabavljeno tehnično reševalno vozilo TRV-2, ki so ga nabavili leta 2014 in ga sedaj odplačujejo. Prav tako pa bo za zavarovanje gasilcev, gasilske mladine, za zdravniške preglede in za zavarovanje gasilskih vozil namenila še dodatnih 30.900,00€.

Zapisali so še, da ima občina v proračunu rezervirana sredstva v višini 5.000,00€ za intervencije, ki pa se v primeru večjih naravnih in drugih nesreč ustrezno poveča. Vsako leto pa pomagajo gasilskim društvom pri obnovi gasilskih domov, za ta namen je v proračunu MOSG rezervirano 12.000,00€.

V Slovenj Gradcu so podpisali pogodbo o financranju gasilske službe.

VIR: MOSG

Dogodki