Search
Close this search box.

MO Slovenj Gradec bo finančno podprla sanacijo milijonske škode po neurju na območju Mislinje

Občini Mislinja bo pri odpravi posledic neurja finančno pomagala tudi MO Slovenj Gradec.

O tem, da se je Občina Velenje na pobudo župana Bojana Kontiča odločila priskočiti na pomoč Občini Mislinja, ki je pred dnevi zaradi močnega neurja utrpela veliko škodo, smo že poročali TUKAJ. Po vzoru velenjske občine pa bo Mislinjčanom z donacijo pri odpravi posledic neurja pomagala tudi Mestna občina Slovenj Gradec

Naj spomnimo, da so Mislinjo v zadnjih nekaj dneh dvakrat zajele močne nevihte in neurja s točo ter poplavami. Kakšna je bila nastala škoda in posledice, ki jih je za seboj pustilo neurje z vetrom in močnimi nalivi v Mislinjski dolini 22. junija, si lahko preberete TUKAJ. O neurju, ki je na območju Mislinje pustošilo 2. julija pa TUKAJ. Nekaj posledic neurja pa so na območju Mislinje občutili tudi včeraj, ko je ponekod veter odkrival strehe in podiral drevesa.  

Občinski svet Mestne občine Slovenj Gradec je na pobudo župana Tilna Kluglerja, na svoji 3. dopisni seji sprejel sklep, da Občini Mislinja donira 20.000 EUR sredstev iz proračuna MO Slovenj Gradec, ki jih bodo sosedje porabili za najnujnejšo sanacijo milijonske škode po junijskem in julijskem neurju, ki je prizadelo območje sosednje občine.

»Občinski svet je županovo pobudo podprl, sredstva pa bodo nakazana iz zagotovljene proračunske rezerve za leto 2019. Sosednji občini Mislinja želimo, da bi posledice ujme čim prej odpravili v upanju, da bodo donirana sredstva vsaj nekoliko olajšala sanacijo hude gospodarske škode, ki smo ji bili priča,« še dodajajo na spletni strani MO Slovenj Gradec.

Naj še enkrat spomnimo, da Občina Mislinja obvešča oškodovance, ki so utrpeli škodo ob neurju s poplavami na stanovanjskih objektih in kmetijskih površinah dne 22. 6. 2019, da škodo čim prej prijavijo Občini Mislinja na telefonsko številko 88 57 344 ali na elektronski naslov civilna.zascita@mislinja.si, najkasneje do srede, 10. 7. 2019.

Ali se bo za podobno gesto odločila še katera občina na Koroškem, še preverjamo.

Dogodki

Občini Mislinja bo pri odpravi posledic neurja finančno pomagala tudi MO Slovenj Gradec.