Search
Close this search box.

Mnenje GZS Koroške gospodarske zbornice ob aktualnem dogajanju v Leku

O tem, da bo Lek v roku dveh let preselil proizvodnjo antibiotikov v avstrijski Kundl, kjer proizvajajo antibiotike za cel svet. Zdajšnjo lokacijo na Prevaljah pa naj bi preoblikovali v sestavni del Novartisovega Globalnega operativnega centra, smo že poročali TUKAJ, kjer lahko prisluhnete tudi izjavam vodilnih v družbi Lek.

Danes pa objavljamo mnenje oziroma komentar GZS Koroške gospodarske zbornice ob aktualnem dogajanju v Leku.

»Lek Prevalje je kot del velike skupine Sandoz, Novartis odvisen od poslovnih odločitev krovne družbe. Slednja se odziva na globalne tržne razmere, kar prinaša spremembe v lokalno okolje. Kakor smo pred dobrima dvema letoma pozdravljali odločitev o vlaganjih na Koroškem, ki bi prinašala nova kakovostna delovna mesta, si danes ne želimo negotovosti glede prihodnosti zaposlenih v Leku.”

Ob dejstvu, da obstajajo za potencialnega investitorja prostorske kapacitete za razvoj programov, je slednje obet za nove rešitve, kjer bodo tudi nadaljnje možnosti za delovna mesta v večjem obsegu. Kljub obžalovanju, da se Lek umika, pa so pomembni potenciali, ki jih regijsko okolje lahko ponudi novemu investitorju, kar ob velikih prostorskih zmogljivostih predstavljajo kakovostni kadri na Koroškem,« so zapisali v sporočilu za javnost.    

Dogodki