Mladinski svet Ravne v novo leto še z večjim obsegom aktivnosti

23. februarja se je na Ravnah sestal Zbor članstva Mladinskega sveta Ravne, ki je obravnaval in potrdil poročilo o delu v preteklem letu ter sprejel program dela za leto 2019.

V soboto, 23. februarja 2019, se je na Ravnah sestal Zbor članstva Mladinskega sveta Ravne na Koroškem, ki je najprej obravnaval poročilo o delu v preteklem letu. Zbor članstva ugotavlja, da je bil program dela za leto 2018 izveden v celoti, poleg tega pa so bile izpeljane še dodatne aktivnosti.

Naj spomnimo, da je Mladinski svet Ravne na Koroškem krovna mladinska organizacija na Ravnah na Koroškem, ki je bila ustanovljena 22. avgusta 2011. Mladinski svet je tudi v preteklem letu deloval kot prostovoljska organizacija in je vključen v Slovensko filantropijo. Njihovi predstavniki pa delujejo tudi v Komisiji za mladinska vprašanja pri Občini Ravne na Koroškem, v svetu Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne, v pogodbenem partnerstvu LAS Mežiške doline ter v Koroškem medgeneracijskem centru.

Zbor članstva je sprejel tudi program dela za letošnje leto, ki obsega več različnih področij. Med njimi obsežen program aktivnosti Mladinske iniciative za 3. razvojno os, ki bodo usmerjene v prizadevanja za pričetek gradnje hitre ceste na Koroško v tem letu. Mladinski svet daje v zadnjem obdobju veliko pozornost tudi spodbujanju športnega in zdravega načina življenja mladih. V okviru programa »MSR šport« izvajajo različne aktivnosti, ki mladim omogočajo gibanje, hkrati pa promovirajo zdrav način življenja. Tako bodo letos decembra organizirali že peti Miklavžev tek po CIK-CAKU. Predvidena pa je tudi nova aktivnost, to je organizacija kolesarske dirke na Strojno.

Strategija za mlade, katero je Mladinski svet pripravil v letu 2014, se bo v prihodnjem letu iztekla. Zato bo letošnji program vključeval tudi aktivnosti za pripravo nove strategije za mlade na Ravnah za prihodnje obdobje.

V sklopu dogovora med predsedniki mladinskih svetov lokalnih skupnosti iz Koroške,  bodo člani sveta letos organiziral 1. regijsko konferenco mladih, na kateri bodo ugotavljali, v kakšnem položaju živijo mladi na Koroškem in iskali rešitve za situacijo. Kot prostovoljska organizacija se bo Mladinski svet Ravne letos vključil tudi v vseslovensko akcijo Dan za spremembe, ki bo potekala 6. aprila.

Za konec naj omenimo, da za informiranje javnosti uporabljajo tudi dva spletna portala, msr.si in hitronakorosko.si. Slednji se uporablja za aktivnosti Mladinske iniciative za 3. razvojno os. Portal msr.si pa je v letu 2019 že dobil novo podobo.

Vir: Mladinski svet Ravne na Koroškem

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun