Search
Close this search box.

Mladinci RK Slovenj Gradec prvaki druge slovenske mladinske lige

Mladinska ekipa Rokometnega kluba Slovenj Gradec se je po osvojitvi naslova 2. slovenske mladinske lige uvrstila v najvišji rang tekmovanja in bo tako v prihodnji sezoni 2023/24 nastopila med prvoligaši.

Mladi rokometaši so se pod vodstvom trenerja Martina Podstenška in pomočnika Aleša Germana v elitno druščino uvrstili s kar petnajstimi zmagami, enim neodločenim izidom in zgolj dvema porazoma.

Sezono so mladi bojevniki začeli v predtekmovanju skupine »VZHOD«, kjer so z nasprotniki rutinirano opravili in se v končnico za prvaka podali kot najboljša ekipa. V nadaljevanju je sledil srdit boj z rokometaši Škofje Loke, Črnomlja, Nove Gorice in Ljubljane. V skupnem seštevku je bilo končnih 16 osvojenih točk dovolj, da lahko Slovenj Gradec danes slavi nove prvake!  

David Klemen (Kapetan ekipe)»Za nami je zanimiva in pestra sezona. Že od avgustovskih priprav smo čutili pravo energijo, kar smo kasneje prenesli na treninge in tekme. Marsikdo ne ve celotnega ozadja naše uspešne zgodbe. Število igralcev, ki bi moralo igrati za to selekcijo se je vseskozi gibalo okrog številke 10, kar je za danes kakovostno rokometno ekipo vsekakor premalo. Tukaj pridejo do izraza predvsem kadeti, ki so kljub napornemu ritmu v 1. kadetski ligi zapolnili našo vrzel. Tako smo od poletja do jeseni zrastli ne samo kot dobri rokometaši, ampak tudi kot dobri prijatelji. Za belo – moder dres in grb Mestne občine Slovenj Gradec, smo se borili častno in ponosno, kar je bilo na koncu tudi nagrajeno z osvojenim prvim mesto. Vsekakor do zadanega cilja nebi prišli brez naših zvestih navijačev, ki so na vsaki tekmi dvorano napolnili do zadnjega kotička. V novo sezono se podajamo kot prvoligaš, ki želi slovenskemu rokometu dokazati, da se je in se bo tudi v prihodnje najboljši rokomet igral na Koroškem. Kot kapetan sem vsekakor ponosen na ekipo, trenerski kolektiv in vse klubske akterje, ki so pripomogli k temu uspehu!«

Vir: RK Slovenj Gradec

Mladinska ekipa Rokometnega kluba Slovenj Gradec se je po osvojitvi naslova 2. slovenske mladinske lige uvrstila v najvišji rang tekmovanja in bo tako v prihodnji sezoni 2023/24 nastopila med prvoligaši.