Minuli teden ob nadzorih ukrepov 104 sankcije zdravstvenega inšpektorata in 783 prekrškovnih postopkov policije

Prejšnji teden je zdravstveni inšpektorat glede obvladovanja epidemije covida-19 opravil 2578 nadzorov spoštovanja ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, izrekel pa 104 prekrškovne sankcije. Policija pa je prejšnji teden uvedla 783 prekrškovnih postopkov po zakonu o nalezljivih boleznih, so zapisali v sporočilu po seji vlade.
policija

Inšpektorat je danes vlado seznanil s poročilom o opravljenih nadzorih. Prejšnji teden, od 9. do 15. novembra, so ob skupno 2578 nadzorih spoštovanja ukrepov poleg 104 prekrškovnih sankcij izrekli tudi 236 opozoril in 120 upravnih ukrepov.

Z ministrstva za notranje zadeve pa so posredovali podatke o številu obravnavanih primerov kršitev. V zadnjem tednu, od 10. do 16. novembra, je policija prejela 235 prijav o kršitvah odloka, lastnih ugotovitev o kršitvah je bilo 1500. Izrekla je 1001 opozorilo ali ukaz po zakonu o nalogah in pooblastilih policije ali po zakonu o nalezljivih boleznih ter uvedla 783 prekrškovnih postopkov po zakonu o nalezljivih boleznih. Policija je v tem tednu na meji izdala 1600 potrdil o napotitvi v karanteno na domu.

Z ministrstva so tudi sporočili podatke o aktivnostih v zvezi s prijavljenimi, predvsem pa neprijavljenimi javnimi shodi, teh je po podatkih ministrstva več kot 90 odstotkov.

Od 1. maja do 16. novembra je bilo 378 javnih shodov, na katerih je policija ugotovila predvsem kršitve zakona o nalezljivih boleznih, zakona o varstvu javnega reda in miru in zakona o javnih zbiranjih. Na teh dogodkih je policija zbirala tudi obvestila in obravnavala okoliščine, ki so v času obravnavanja kazale na sum storitev 47 kaznivih dejanj.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.