Ministrstvo za infrastrukturo vzpostavilo kontaktni center za informacije o ukrepih

Na ministrstvu za infrastrukturo so vzpostavili poseben kontaktni center, kjer lahko dobite pojasnila o ukrepih s področja infrastrukture, ki jih je sprejela vlada za omejevanje širjenja virusa.
Screenshot_2020-03-09 Free Image on Pixabay - Phone, Contact Us, Blank, Order

Informacije in pojasnila o veljavnih ukrepih s področja infrastrukture lahko dobite na elektronskem naslovu: mzi.koronavirus@gov.si, lahko pa pokličete tudi telefonsko številko 01 478 7167.

Gre za ukrepe, ki so povezani s pristojnostmi Ministrstva za infrastrukturo na področjih cestnega in železniškega prometa, zračnega, žičniškega in pomorskega prometa ter plovbe po celinskih vodah in na področju energetike.

V kontaktnem centru vam bodo sodelavke in sodelavci ministrstva skušali odgovoriti na vaša vprašanja oziroma pomagati s koristnimi informacijami.

Kontaktni center deluje vse delovne dni v tednu, od 8. do 18. ure. Izjemoma bo deloval tudi jutri, med 8. in 14.uro.

Pri tem naj spomnimo, da je minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec na današnji vladni novinarski konferenci spomnil, da se bo skladno z odlokom vlade od ponedeljka za 14 dni ustavil javni prevoz – medkrajevni, mestni in železniški. Prav tako bo prepovedano obratovanje nihalnih žičnic, vzpenjače in krožno-kabinskih žičnic, razen v primeru nujne medicinske oskrbe oz. zaščite in reševanja. Še naprej pa bo dovoljen posebni linijski prevoz potnikov, to je prevoz na delo in iz dela, ki ga organizira delodajalec (t.i. delavski avtobusi). Dovoljeni bodo tudi taksi prevozi.

Več preberite tukaj: Po novem se v enem vozilu na delo lahko vozi največ šest delavcev iz istega podjetja

VIR: Ministrstvo za infrastrukturo, STA

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.