Search
Close this search box.

Minister Marjan Šarec na slavnostni seji ob 150. letnici PGD Slovenj Gradec (FOTO)

V petek je v prostorih PGD Slovenj Gradec potekala slavnostna seja ob 150. letnici društva.

Poleg domačih in prijateljskih gasilcev je bilo prisotnih tudi nekaj visokih gostov, med drugimi minister za obrambo Marjan Šarec, glavni inšpektor za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami mag. Boris Balant, koroški poslanec v DZ Dušan Stojanovič, podpredsednik Gasilske zveze Slovenije Jože Derlink, župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler ter župan Mislinje Bojan Borovnik, so sporočili iz PGD Slovenj Gradec.

Na seji so bila podeljena tudi priznanja in plakete. Sledil pa je prevzem in krst vseh treh vozil, ki so jih v PGD Slovenj Gradec prejeli v zadnjih dveh letih, torej GVM-1, PV-1 in najnovejši AC 35/80, a jih zaradi neugodnih razmer niso sprejeli in krstili kot je navada. Uradnemu delu pa je sledilo prijetno druženje.

Preberite tudi: Novo gasilsko vozilo do garaže pospremilo kar 30 vozil (VIDEO in FOTO)

“Izjemno sem ponosen na najstarejše prostovoljno gasilsko društvo na Koroškem! Odlično usposobljeni, vedno pripravljeni pomagati! Čestitke vsem, ki so na današnji slavnostni seji ob 150-letnici PGD Slovenj Gradec prejeli priznanja! Vesel sem, da smo praznovali tudi s predajo novega gasilskega vozila,” pa je po dogodku na Facebooku zapisal slovenjgraški župan Tilen Klugler.

Dogodki

V petek je v prostorih PGD Slovenj Gradec potekala slavnostna seja ob 150. letnici društva.