Minister Marjan Šarec na slavnostni seji ob 150. letnici PGD Slovenj Gradec (FOTO)

V petek je v prostorih PGD Slovenj Gradec potekala slavnostna seja ob 150. letnici društva.
306003828_496538875812903_6479770079717060432_n

Poleg domačih in prijateljskih gasilcev je bilo prisotnih tudi nekaj visokih gostov, med drugimi minister za obrambo Marjan Šarec, glavni inšpektor za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami mag. Boris Balant, koroški poslanec v DZ Dušan Stojanovič, podpredsednik Gasilske zveze Slovenije Jože Derlink, župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler ter župan Mislinje Bojan Borovnik, so sporočili iz PGD Slovenj Gradec.

Na seji so bila podeljena tudi priznanja in plakete. Sledil pa je prevzem in krst vseh treh vozil, ki so jih v PGD Slovenj Gradec prejeli v zadnjih dveh letih, torej GVM-1, PV-1 in najnovejši AC 35/80, a jih zaradi neugodnih razmer niso sprejeli in krstili kot je navada. Uradnemu delu pa je sledilo prijetno druženje.

Preberite tudi: Novo gasilsko vozilo do garaže pospremilo kar 30 vozil (VIDEO in FOTO)

“Izjemno sem ponosen na najstarejše prostovoljno gasilsko društvo na Koroškem! Odlično usposobljeni, vedno pripravljeni pomagati! Čestitke vsem, ki so na današnji slavnostni seji ob 150-letnici PGD Slovenj Gradec prejeli priznanja! Vesel sem, da smo praznovali tudi s predajo novega gasilskega vozila,” pa je po dogodku na Facebooku zapisal slovenjgraški župan Tilen Klugler.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.