Search
Close this search box.

Meteorna voda ogrožala več stanovanjskih hiš. Danes za del države razglašena rdeča stopnja vremenske ogroženosti

V petek popoldne so nekatere kraje zajele okrepljene nevihte z močnimi nalivi, med drugim tudi na Koroškem, kjer so bili na delu gasilci v občini Muti, Podvelka, Slovenj Gradcu in Prevalje. Vremenoslovci pa deževno vreme napovedujejo tudi za danes. Za severovzhod države je razglašena celo rdeča stopnja vremenske ogroženosti.

Slovenj Gradec

Ob 20.22 so močnejše padavine zajele občino Slovenj Gradec. V Podgorju so meteorne vode zalile gospodarski objekt. Posredovali so gasilci PGD Podgorje, ki so vodo izčrpali.

Prevalje

Ob 19.29 je občino Prevalje zajelo neurje. Posredovali so gasilci PGD Prevalje, ki so iz zalite kleti stanovanjskega objekta izčrpali vodo.

Preberite tudi: Na Prevaljah neurje povzročilo za okrog 300 tisoč evrov škode

Podvelka

Ob 18:12 je občino Podvelka zajelo neurje z močnimi padavinami. Na Spodnji Kapli, kjer je meteorna voda ogrožala več stanovanjskih objektov, so posredovali gasilci PGD Kapla na Kozjaku. Očistili so naplavine izpred objektov, s protipoplavnimi vrečami zaščitili en objekt in očistili zamaščene propuste. V Javniku so gasilci PGD Ožbalt pregledali prevoznost ceste Javnik – Kapla na Kozjaku, kjer je hudournik odnesel del ceste do dveh stanovanjskih objektov. Delavci cestnega podjetja Pomgrad so zagotovili delno prevoznost ceste Gradišče – Kapla na Kozjaku.

Muta

Ob 19:16 je neurje z močnimi nalivi zajelo občino Muta. Gasilci PGD Muta so na Cesti ob potoku delno očistili propust in preusmerili tok meteorne vode, ki je ogrožala stanovanjski objekt.

Za severovzhod države razglašena rdeča stopnja vremenske ogroženosti

Po močnejših nalivih in sunkih vetra v petek zvečer vremenoslovci občasne padavine za vzhodni del države napovedujejo tudi za danes zjutraj in dopoldne. Obilnejše padavine napovedujejo predvsem za območje med Posavjem in Goričkim. Za ta del države je za danes razglašena rdeča stopnja vremenske ogroženosti, so sporočili s Centra RS za obveščanje, piše STA,

Od sredine noči do jutra bodo zaradi bližine manjšega ciklonskega območja možne obilne padavine v vzhodni Sloveniji na območju med Posavjem in Goričkim, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso). V najslabšem primeru lahko na omenjenem območju v 12 urah (od 23.00 do 11.00) pade od 60 do 100 litrov dežja na kvadratni meter.

Oranžna stopnja vremenske ogroženosti je zaradi dežja in možnosti poplav razglašena za jugovzhod države, rumena stopnja vremenske ogroženosti pa zaradi možnosti močnih nalivov, vetra in udarov strel za osrednjo Slovenijo in jugozahod države, še navaja STA.

V soboto dopoldne bo oblačno, občasno bo še deževalo na vzhodni polovici Slovenije. Na zahodu države bo delno jasno. Popoldne se bo delno zjasnilo. Ponekod bo pihal severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26, na Primorskem do 28 stopinj Celzija, še napovedujejo na Arsu.

V nedeljo in ponedeljek bo sončno, predvsem v gorskem svetu lahko popoldne ali zvečer nastane kakšna nevihta.

Vir: STA, SPIN

Dogodki

V petek popoldne so nekatere kraje zajele okrepljene nevihte z močnimi nalivi, med drugim tudi na Koroškem, kjer so bili na delu gasilci v občini Muti, Podvelka, Slovenj Gradcu in Prevalje. Vremenoslovci pa deževno vreme napovedujejo tudi za danes. Za severovzhod države je razglašena celo rdeča stopnja vremenske ogroženosti.