Search
Close this search box.

Mestno jedro Slovenj Gradca kmalu v novi podobi

Mestni svet Mestne občine Slovenj Gradec se je sešel na 13. seji. Sejo je vodil župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler.

Na včerajšnji seji Mestnega sveta občine Slovenj Gradec je podporo mestnih svetnic in svetnikov dobil tudi predlog predinvesticijske zasnove »Revitalizacija mestnega jedra Slovenj Gradec«.

Predmet investicije je revitalizacija mestnega jedra z namenom razbremenjevanja mesta Slovenj Gradec, kar pomeni postopno umikanje mirujočega prometa, uvedbo alternativnih oblik dostopa in urejanje odprtih javnih mestnih površin. Z investicijo bi dosegali cilje trajnostne mobilnosti v okviru trajnostnih urbanih strategij ter cilje celostne prometne strategije.

Cilj operacije je gradnja oz. rekonstrukcija pločnikov in ostalih peš povezav, vključno s preureditvijo površin za motorni promet v površine območja za pešce, napravami in ukrepi za umirjanje prometa, ki zagotavljajo varnejši in prijetnejši promet pešcev. V sklopu investicije bi izvedli tudi ukrepe za udobnost in privlačnost infrastrukture za pešce, kot npr. ozelenitev/zasaditev površin, urbana oprema.

Investicija je ocenjena na 5.717.238,88 evrov z DDV. Od Ministrstva za okolje, podnebje in energijo občina pričakuje sofinanciranje v višini 4.573.791,10 evrov.

Vir: MO Slovenj Gradec

3 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Štefka krevh
Štefka krevh
4 mesecev nazaj

Samo da se bo mestno jedro znova preurejalo obrobje mesta pa kot vedno pozabljeno.

Marko
Marko
4 mesecev nazaj

Bolj kot to vsakoletno drago preurejanje jedra, potrebujemo brezplačno parkirišče blizu centra

BANDIT
BANDIT
4 mesecev nazaj

Kk kradli bojo spet pa nic naredli ne nasedat

Dogodki

Mestni svet Mestne občine Slovenj Gradec se je sešel na 13. seji. Sejo je vodil župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler.