Mestna občina Slovenj Gradec vabi na prireditev ob dnevu Združenih narodov

Sporočilo miru želijo iz našega mesta na dan Združenih narodov poslati tudi letos, zato vas v ponedeljek, 24. oktobra 2022, ob 18. uri vabijo na prireditev ob dnevu Združenih narodov, ki jo bodo pripravili v prostorih Kulturnega doma Slovenj Gradec (Francetova cesta 5, Slovenj Gradec).

Varovati mir, razvijati prijateljske odnose, izboljševati kakovost življenja revnih, premagovati lakoto, bolezni in nepismenost ter spodbujati spoštovanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin so temeljni cilji Združenih narodov. Zanje se s ponosom zavzemajo tudi v Slovenj Gradcu, mestu, ki že od leta 1989 nosi naziv »mesto glasnik miru Združenih narodov«.

Slavnostna govornica bo Lucija Karnelluti, evropska mladinska delegatka pri Združenih narodih, kulturni program pa bo pripravila pevka in igralka Lara Jankovič. V družbi kitaristov Revija Shresta in Tilna Stepišnika bo z vami delila pesmi o nesmislu vojn in sovraštva, pesmi o miru.

Veseli bodo, če se boste temu pozivu k svobodi, sožitju, ljubezni in strpnosti z udeležbo na prireditvi udeležili tudi vi.

Besedilo: Barbara Pur, Urad župana

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije