Search
Close this search box.

Medveda opazili tudi na območju občine Vitanje ter v LD Rečica ob Savinji (FOTO)

Medveda so tokrat opazili na območju Stenice in na območju Rečice ob Savinji.

Prve znake prisotnosti medveda na območju Koroške, kjer ljudje medveda v naravi niso ravno vajeni, so letos evidentirali konec marca, ko so bile na območju Uršlje gore fotografirane sledi medveda. Z nekajdnevnimi zamiki so medveda ali njegove stopinje nato opazili v širši okolici Uršlje gore v loviščih Prežihovo, Slovenj Gradec in Podgorje. Kasneje so njegovo prisotnost zaznali tudi na območju Črneške gore, Podvelke, Lovrenca na Pohorju in na območju Kozjaka.

Pred dnevi pa so kosmatinca opazili na območju južnega pobočja Golte v LD Rečica ob Savinji, kar je po navedbah Facebook uporabnika za omenjeno lokacijo neobičajno. Poškodoval je dve krmišči omenjene LD. Sicer je medveda že pred tedni opazila tudi sprehajalka na pešpoti ob Savinji na območju Petrovč, o čemer smo poročali TUKAJ.

Glede na fotografije objavljene na Facebooku pa so medveda danes opazili tudi na območju občine Vitanje. Kot je zapisal uporabnik Facebooka na Stenici, z objavo pa je opozoril pohodnike. Stenica je sicer 1091 m visok vrh, ki se nahaja med Vitanjem, Stranicami in Frankolovim.

Ob tem so s konjiške enote Zavoda za gozdove so vse obiskovalcev bližnjih gozdov na območju Stenice, Male gore, Konjiške gore, Paškega Kozjaka in Pohorja pozvali, da se držijo priporočil, kako se obnašati in ravnati v naravi pri srečanju z medvedom.

Bojan Bračič, vodja konjiške enote Zavoda za gozdove, je za Radio Rogla povedal, da gre verjetno za samca, ki je semkaj zašel z velenjske strani. Ne pričakuje, da se bo medved tukaj dolgo zadržal. Prav tako ni pričakovati, da bi ljudje z njim prišli v stik, saj se medvedi večinoma umaknejo ljudem. Pa vendar previdnost ni odveč.

Več nasvetov, kako ravnati ob srečanju z medvedom, je na voljo na strani Zavoda za gozdove Slovenije.

Vir: STA, Spletni portal Novice.si, Facebook

Dogodki

Medveda so tokrat opazili na območju Stenice in na območju Rečice ob Savinji.