Medved ponoči obiskal kmetijo Verneršek (VIDEO in FOTO)

Pred dnevi smo poročali, da sta na območju med Slovenj Gradcem in Uršljo goro trenutno kar dva kosmatinca, lovci pa ocenjujejo, da se tretji medved nahaja še na Peci. Eden od medvedov pa je danes ponoči obiskal kmetijo Verneršek.

Glede na stopinje, ki so jih danes zjutraj opazili na kmetiji Verneršek, ki se nahaja ob gozdno-turistični poti Plešivec, so domačini prepričani, da je bil na obisku medved. Kar so za spletni portal Koroške Novice potrdili tudi lovci.

VIDEO: Za medvedom so ostale stopinje. Avtor posnetka: Filip Rupreht

Gozdno-turistična pot Plešivec je speljana pod mogočno kupolo gozdov, mimo pašnikov in travnikov, na tej poti so še soteska Kaštel, Plešivški mlin in mokrišče ter ostanki nekdaj mogočnega Plešivškega dvora. Najvišja točka poti je kmetija Verneršek na nadmorski višini 1100 m, ki jo je minulo noč, po stopinjah sodeč, obiskal tudi medved.

Glede na velikost šap lahko sklepamo, da gre za istega medveda, o katerem smo na našem spletnem portalu že poročali TUKAJ. Torej odraslega samca, ki že več dni pohaja po Uršlji gori, po oceni lovcev pa tehta več kot 150 kilogramov.

Na teh fotografijah, ki smo jih danes prejeli v uredništvo Koroških Novic, znaša premer zadnjih šap v širino 15 cm, v dolžino pa 27 cm. Prednje pa so dolge 20 centimetrov in široke 14 centimetrov, kar je primerljivo z meritvami stopinj, ki so jih pred dnevi izmerili lovci. Kot so danes navedli za naš portal, gre najverjetneje za istega medveda, ki je bil že pred dnevi opažen na Plešivcu oziroma Uršlji gori.

Preberite tudi: Med Uršljo goro in Peco lahko v teh dneh srečate najmanj dva medveda. Eden je že presenetil lovca v opazovalnici

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Lizika
Lizika
2 let nazaj

Ja pa saj …spet. Najboljse da ga ubijete ane? ..zalostno kako dramo delate novinarji.
Nedolzne zivali pa nastradajo

Dogodki