Search
Close this search box.

Mednarodni dan žensk v Bolnišnici Slovenj Gradec obeležili s kulturnim dogodkom

Danes, 8. marca 2023, je ob 11. uri pred Splošno bolnišnico Slovenj Gradec potekala kulturna prireditev v čast Mednarodnemu dnevu žensk, prejšnji večer pa so otvorili razstavo Matijaža Gostenčnika.

Ob Mednarodnem dnevu žensk so danes, 8. marca 2023 ob 11. uri v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec pripravili kulturni dogodek, na katerem so pred vhodom v pediatrični oddelek bolnice nastopili otroci Vrtca Slovenj Gradec, učenci Prve osnovne šole, učenci glasbene šole in dijaki Srednje zdravstvene šole.

Ob tem je direktor SB SG Janez Lavre povedal, da je ta kulturni prispevek predvsem poklon vsem sodelavkam,  damam, ženam in ženskam, saj se še premalokrat zavedamo njihove vloge v življenju in se zahvaljuje vsem za vse, kar prispevajo. Zahvalil pa se je tudi najmlajšim, srednjim in malo večjim nastopajočim na današnjem dogodku, ki so s programom prispevali k počastitvi vseh žensk ob današnjem prazniku. »Skupaj zmoremo in premikamo meje,« je še dejal in zaželel vsem navzočim vse dobro.

Strokovna direktorica SB SG Natalija Krajnc pa se je ob tem spomnila, kako so kot otroci nabirali in iskali zvončke na travnikih, da bi razveselili svoje mame, šele kasneje pa se je zavedala, kaj vse so morale ženske v zgodovini doseči in izvojevati,  kako so se morale naše prababice, babice in mame boriti za svoje pravice in svoje mestu v svetu, da je lahko nam danes veliko lažje. Poudarila je tudi precej kruto dejstvo, da je še kako pomembno, kje na svetu se rodiš kot ženska, a tudi kot človek. Zato si želi, da bi skupaj cenili današnji praznik in se ga zavedali v vsej njegovi polnosti, ter da se moramo zavedamo tudi tega, koliko ženske prispevajo, kljub navideznim in majhnim vsakodnevnim zmagam, da je naš svet boljši.

Včeraj, 7. marca, na predvečer današnjega praznika, pa je v Galeriji prim. dr. Staneta Strnada Splošne bolnišnice Slovenj Gradec (glavna avla bolnišnice), ob 17. uri potekala otvoritev razstave z naslovom Igra v steklu, steklarskega mojstra Matijaža Gostečnika. Razstava bo v galeriji bolnišnice na ogled v pomladnih mesecih.

FOTOGALERIJA

Dogodki

Danes, 8. marca 2023, je ob 11. uri pred Splošno bolnišnico Slovenj Gradec potekala kulturna prireditev v čast Mednarodnemu dnevu žensk, prejšnji večer pa so otvorili razstavo Matijaža Gostenčnika.