Med prazniki prepovedana prodaja in uporaba pirotehnike

Kot je znano je vlada sprejela načrt ukrepov, ki bo veljal med prihajajočimi božičnimi in novoletnimi prazniki, med sprejetimi ukrepi je tudi prepoved prodaje in uporabe pirotehnike in prirejanja ognjemetov.

Nova ureditev, ki jo je za čas med božičnimi in novoletnimi prazniki včeraj sprejela vlada predvideva tudi prepoved prodaje in uporabe pirotehnike ter prirejanja ognjemetov. Prepoved sicer ni bila pričakovana, saj so nekaj pirotehničnih izdelkov na policah ponujali nekateri trgovci. Je pa vsekakor odločitev zelo spodbudna, saj bodo živali letos preživele veliko bolj umirjene praznike, pa tudi poškodb, ki jih lahko povzroči uporaba pirotehničnih sredstev, ne bo toliko, kot v preteklih letih.

Za božič bo dovoljeno druženje šestih odraslih oseb, za obiske ne bodo veljale omejitve gibanja med občinami in regijami. Policijska ura ostaja, zato bo med prazniki še vedno veljala prepoved gibanja v nočnem času, je včeraj napovedal vladni govorec Jelko Kacin. Prav tako v veljavi ostaja prepoved druženja in zbiranja na javnih površinah, tako bo tudi za silvestrovo.

Preberite še: Vlada sprejela ukrepe za praznični čas. Omejitev gibanja na občino oz. regijo za božič ne bo veljala

VIR: Vlada RS, Pes moj prijatelj

3 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Iris
Iris
2 let nazaj

Zal to ni res. Je potrebno malo Uradni list pregledat. Mogoce bo, ampak zdaj, tako kot pisete ni res

Prescn
Prescn
Reply to  Iris
2 let nazaj

Samo sprašujem, katera stvar ni res?
Hvala in lp

Sašo
Sašo
2 let nazaj

NI PREPOVEDANA UPORABA!!