Search
Close this search box.

Med nujnimi zadevami nekaj novosti, tudi izdaja gradbenih dovoljenj

Kljub trenutnim razmeram mora državna uprava, ob upoštevanju vseh navodil in standardov za zaščito strank in zaposlenih, nadaljevati z delom. Zato so na Ministrstvu za javno upravo na upravne enote naslovili dopis, v katerem so med nujne zadeve dodali nekatere kategorije.

Med nujne zadeve lahko med drugimi štejemo tudi: odločanje o pravicah, od katerih je odvisen gmotni položaj stranke, recimo veteranski dodatek, pravica do invalidskega pripomočka ipd. Med nujne zadeve štejemo tudi zdajo aktov, ki so nujni za gradnjo stanovanjskih objektov, javne infrastrukture, gospodarske infrastrukture, izvajanje javnih storitev, javne gospodarske službe, javna pooblastila ter izdajo dovoljenj, ki so nujna za izvajanje pridobitne dejavnosti, s katero se ukvarja posameznik ali gospodarski subjekt kot so obrtna dovoljenja, dovoljenje za pridelavo ali predelavo hrane, prometna dovoljenja za prvo registracijo homologiranih tovornih vozil, priklopnih vozil, avtobusov, traktorjev in njihovih priklopnikov ter delovnih strojev ipd.

Nujne zadeve, ko se ne glede na splošno pravilo tek rokov ne prekine, opredeljuje tretji odstavek 6. člena Zakona o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19).

“Kljub nastalim razmeram moramo zagotoviti uveljavljanje pravic, ki državljankam in državljanom lajšajo življenje v danih okoliščinah, hkrati pa se moramo pripraviti na čas po koncu epidemije, ko bo treba karseda hitro zagnati slovensko gospodarstvo,” so dodali na ministrstvu.

VIR: GOV.SI

Dogodki