Med nominiranci strokovne komisije Moja dežela-lepa in gostoljubna so tudi Slovenj Gradec, Velenje in Radlje ob Dravi

Slovenj Gradec je v sklopu akcije Moja dežela - lepa in gostoljubna, po mnenju strokovne komisije nominiran kar v dveh kategorijah in sicer za srednja mesta in mestna jedra. Velenje za večja mesta in Radlje ob Dravi za manjša mesta.

Letošnji natečaj je potekal pod sloganom »Kjer je zdravje doma«, s čimer so želeli poleg slovenskih lepot in gostoljubnosti poudariti tudi, da je Slovenija država, v kateri pripisujejo velik pomen zdravemu načinu življenja in spoštovanju načel trajnostnega povezovanja z naravo. Zdravilni turizem postaja čedalje bolj uveljavljen turistični trend, ki ga strokovnjaki pripisujejo epidemiji covida, ki ni prizadela samo gospodarstva in fizičnega zdravja ljudi, pač pa je negativno vplivala tudi na psihično in duševno zdravje posameznikov.

Slovesna podelitev priznanj pod častnim pokroviteljstvom predsednika Boruta Pahorja bo potekala na Dnevih slovenskega turizma, med 14. in 16. novembrom 2022, v Laškem.

Novost letošnjega natečaja je bila nova kategorija Izletniške točke, zato so na tem področju podelili tudi posebno priznanje, ki ga je prejel Malečnik v Slovenskih goricah. Posebno priznanje v kategoriji tematske poti pa so namenili Pravljični doživljajski transverzali po Sloveniji.

Nominiranci Strokovna komisija Turistične zveze Slovenije, za najbolj urejenega in gostoljubnega med večjimi mesti so: Velenje, Celje in Koper. Med srednjimi: Nova Gorica, Slovenj Gradec in Slovenske Konjice, ter med manjšimi: Lenart, Radlje ob Dravi in Ribnica. Prav tako je Slovenj Gradec poleg Ajdovščine in Radovljice nominiran za najgostoljubnejše mestno jedro.

Več o samem tekmovanju si lahko preberete na spletni strani Moja dežela-lepa in gostoljubna, ki je dostopna TUKAJ.