Mark Boris Andrijanič predlagan za ministra za digitalno preobrazbo

Predsednik vlade Janez Janša je danes v DZ posredoval predlog, da Mark Boris Andrijanič postane minister brez resorja, ki bo usklajeval delo ministrstev pri digitalni preobrazbi Slovenije ter vodil službo vlade za digitalno preobrazbo, ki se ustanavlja v ta namen, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.
Andrijanic

Po zakonu o vladi lahko ima vlada ministra brez resorja, ki pomaga predsedniku vlade pri usklajevanju dela in opravljanju njegove funkcije v okviru danih pooblastil.

Mark Boris Andrijanič je univerzitetni diplomiran pravnik. Kandidat je diplomiral na Pravni fakulteti v Ljubljani, na Univerzi v Oxfordu pa je pridobil naziv Master of Public Policy (MPP). Od aprila 2021 vodi Strateški svet za digitalizacijo pri Vladi Republike Slovenije. Med leti 2016 in 2021 je bil zaposlen pri tehnološkemu podjetju Uber, kjer je bil direktor za korporativne zadeve v Srednji in Vzhodni Evropi, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Predsednik vlade ob tem predlaga, da se postopek imenovanja ministra opravi čimprej in skladno s Poslovnikom državnega zbora.

Vir: Vlada RS, STA

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije