Search
Close this search box.

Maraton nadzora hitrosti tudi na Koroškem

Do nedelje, 22. aprila 2018, bo po vsej Sloveniji, tudi na Koroškem, policija izvajala poostren nadzor hitrosti v prometu. Svoje aktivnosti bodo policisti še posebej okrepili to sredo, ko bo, tako kot v večini evropskih držav, tudi v Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti. V sredo lahko vozniki pričakujejo radarje na 617 lokacijah.

Na Koroškem bodo policisti v okviru akcije nadzirali hitrost na 8 lokacijah na območju PP Slovenj Gradec, na 9 lokacijah na območju PP Dravograd, na 10 lokacijah na območju PP Ravne na Koroškem in na 6 lokacijah na območju PP Radlje ob Dravi. Lokacije so izbrali na podlagi večje obremenjenosti prometa na posameznih odsekih. Kdaj in kje bodo policisti izvajali meritve, pa lahko preverite tukaj.

Maraton nadzora hitrosti bodo v Sloveniji izvedli četrto leto zapored. Izkušnje iz preteklih let kažejo, da na dan nadzora ugotavljajo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije. Takrat hitrost prekorači okrog 3,5 % voznikov, medtem ko ob izvajanju rednih kontrol ugotavljajo okrog 8 % prekoračitev. Ta podatek potrjuje tudi osnovni namen nadzora, ki ni usmerjen v kaznovanje voznikov, temveč v spreminjanje njihovih vozniških navad.

Maraton nadzora hitrosti bo izvajalo več kot 200 policistov, ki bodo merili hitrost na 617 lokacijah. Ob tem poudarjajo, da so možne tudi kontrole prometa izven akcije, zato ne bodimo presenečeni, če bomo na može in žene v modrem naleteli tudi drugje.

Dogodki

Več iz istega kraja