Search
Close this search box.

Makadamska pot do Prežihove bajte je prenovljena

“S tem projektom ne le izboljšujemo prometno varnost za potrebe lokalnih povezav, z izboljševanjem pogojev omogočamo boljšo dostopnost do turistične Prežihove domačije,” so zapisali na spletni strani občine.

Investicija bo zadovoljevala potrebe lokalnih povezav, zmanjšala se bo količina prašnih delcev, kar bo pozitivno vplivalo tudi na zdravje ljudi. Izvedba prenove je vključevala pripravo podlage, utrjenega gramoznega tampona, izvedbo drenaže cestnega telesa, asfaltiranje, izvedbo vzdolžnega odvodnjavanja ceste z muldami, izvedbo utrjene bankine in nove cestne propuste.

Na spletni strani Ravne.si so dodali še tole informacijo:

Spominski muzej pisatelja Lovra Kuharja – Prežihovega Voranca, na lokaciji Preški Vrh 13, je dobro obiskana (turistična) točka v občini Ravne na Koroškem, kjer obiskovalci spoznajo značilno koroško bajto, ki s svojo podobo in notranjo urejenostjo predstavlja tipično kmečko-delavsko okolje.

Tako imenovana Prežihova bajta je za obiskovalce odprta ob vikendih – v petek, od 9. do 17. ure, v soboto in nedeljo pa od 11. do 17 ure.

Izven navedenega delovnega časa pa pokličite na telefonski številki 02 621 25 61 (Andreja) ali 02 621 25 62 (Liljana).

Če želite preveriti iz kakšnega ‘testa’ so bili Kuharjevi lahko med drugim tam vidite t. i. kadune oz. leseno korito, v katerem se je pri Prežihovi bajti mesil tipičen koroški rženi kruh.

VIR in besedilo: Janja Širnik, Občina Ravne na Koroškem

Dogodki