Search
Close this search box.

Maja in Gregor: Kljub krizi se pri nama obseg naročil ni dosti spremenil in imava ves čas polne roke dela

Mislinjčana Gregor in Maja Bošnik izdelujeta lesena darila in imata tudi v času epidemije polne roke dela. Trenutno je največje povpraševanje po okraskih z imeni za božična drevesa.

Maja in Gregor na začetku pogovora povesta, da ima epidemija velik vpliv ter ogromne gospodarske posledice. “Za naju vse do uvedbe omejitev prehoda med občinami ni bilo sprememb po povpraševanju izdelkov. Lahko pa poveva, da se z uvedbo omejitev prehoda med občinami pozna pri naročilih znakov za obletnice,” razložita in dodata, da se je v primerjavi z naročili prej in po uvedbi zmanjšal delež naročil. “Seveda pa sva vsestranska, izdelujeva vse kar je možno – po naročilu in personalizirano, za vsakega posebej, zato nama ni niti malo dolgčas,” pojasnita.

V novembrskem času sta zopet izdelovala lesene svečke iz masivnega lesa jelke in smreke, po novembrskem obdobju pa so se takoj začeli izdelovati novoletni okraski, darila za Miklavža, Božička, novoletna in poslovna darila. “Kljub krizi in situaciji, ki se odvija, sva vesela, da se pri nama obseg naročil ni dosti spremenil in imava ves čas polne roke dela,” razložita podjetnika.

MG leseno darilo se od ostalih izdelkov razlikuje po unikatnosti, Maja in Gregor kar 98 % naročil sama izrišeta in oblikujeta:

Na trgu lahko najdemo celo vrsto lesenih izdelkov, Maja in Gregor pa povesta, da se njuni izdelki od ostalih razlikujejo predvsem po tem, da 98 % naročil, ki jih prejmeta izrišeta ter oblikujeta sama. “Zelo malo je takšnih izdelkov, da kupiva “designe-e” in jih potem izdelava. Ne marava kopirati in ponavljati za nekom,” razložita ter dodata: “Vse zbrusiva. Vsak izdelek, ki gre iz najinih rok je kot bi bil izdelek za v hišo, na steno … Skratka ni pomembno ali je to rožica, znak za mlaj, ostali izdelki … Izdelki so izdelani natančno, unikatno ter predvsem s  srcem.” Menita še, da se od ostalih proizvajalcev razlikujeta tudi po vrsti uporabljenega materiala pri izdelavi izdelkov. “V zelo redkih primerih uporabljava umetno vezano ploščo, v 85-90 % uporabljava masiven les,” razložita.

Na vprašanje, kako sta situacijo v podjetju prilagodila trenutnim razmeram sta odgovorila, da zaradi njune unikatnosti vsakič izdelata kaj novega, vedno drugačnega. Imata tudi prenovljeno spletno stran, ki je že vsaj dva tedna v fazi delovanja in se lepo izvajajo naročila tudi preko spleta. Za okrogle jubileje izdelujeta kakršenkoli personaliziran znak, ki pooseblja slavljenca in mu ga potem dajo na mlaj. Izdelujeta tudi komplete ženskega nakita iz orehovega lesa s kristali Swarovski, v katerem so verižica, uhani in prstan, izdelata tudi unikatne oblike večjih uhanov s kristali Swarovski. Idej tako ne zmanjka.

Izdelujeta tudi nakit s kristali Swarovski:

Izpad naročil se jima zaradi epidemije covida-19 ne pozna. “Morda sva letos zaradi omejitev in prepovedi prehajanja med občinami izdelala manj svečk kakor lansko leto, vendar imava drugih naročil več,” pojasnita Maja in Gregor.

Poleg ostalih izdelkov izdelata tudi božične okraske:

Njuna zgodba se je začela z metuljčki, broškami, uhani, darilnimi škatlicami, vabilli, lesenimi svečkami in angelčki… V ponudbo sta dodala še 3D metuljčke, kvačkano torbico z lesenimi ročaji, bambusove ščetke, unikatne oblike večjih uhanov s Swarovskimi kristali, obeske za ključe, magnetke, razne košare, gajbice, lesene deske za rezat, voščilnice, svečana vabila za krst in jubilejne rojstne dneve, zahvale ob okroglih obletnicah v vseh možnih oblikah … Izdelata tudi vse za poroko, od vabil, naprsnih šopkov, zahval, sedežne rede, označevanje miz, table, napisne plošče za dobrodošlico in okrasitev poročnega prostora, izdelata tudi nakit za poroko, škatlice za prstane, knjige gostov … V ponudbi imata tudi žalne pakete z lesenimi svečkami, ki se po naročilu pošljejo družini pokojnega s priloženo žalno ploščico.

Maja in Gregor še povesta, da se ves čas trudita, da izdelujeta nove izdelke. Trenutno sodelujeta z modno oblikovalko ter večjimi podjetji, za katere pravita, da se maksimalno trudita in za njih razvijata nove produkte. “Pripravlja se tudi kolekcija torbic z lesenimi ročaji,” razložita in povesta, da imata z novim letom načrt selitve podjetja v večje prostore v Slovenj Gradec. “V planu imava tudi posodobitev in nakup več novih strojev, kateri nama bodo pomagali ter olajšali delo, ki ga sedaj ročno opravljava,” pojasnita. Maja pa še doda, da je novost tudi ta, da je morala zaradi obsega dela pustiti prejšnjo službo in tako jo je mož zaposlil v njunem podjetju.

Stankina kvačka in MG leseni ročaji.

Čisto posebna kvačkana torbica:

Sodelujeta tudi s Stanko Videčnik z Koritnega pri Oplotnici, ki deluje pod umetniškim nazivom “Stančkina kvačka”. Ustvarili so lepo, kompaktno, kvačkano torbico, višjega cenovnega ranga.

“Torbica je ročno delo ustvarjalke in mojstrice v kvačkanju” razložita in dodata, da se je sodelovanje s Stanko začelo čisto po naključju, ju je našla in kontaktirala za masivne ročaje. Prosila je za izdelavo, saj v njeni okolici znancu to delo nekako ni dišalo. “Seveda sva izdelala željene ročaje… En, dva tri, štiri komplete . No, potem pa je padla ideja, za naju izdela eno torbico. Tako je nastala najina prva kvačkana torbica z ročaji iz orehovega lesa.”

Idej za izdelavo izdelkov ne zmanjka:

“Izdelkov, ki sva jih izdelala in jih izdelujeva je ogromno. Lahko rečeva, da ni ideje, katere ne bi mogla oblikovati ter izdelati iz lesa. Zelo vesela sva vsakega, ki ima drugačne želje, da se izdelki ne ponavljajo,” še razložita in dodata, da je od božičnega programa za okraševanje drevesa trenutno največje povpraševanje po okraskih z imenih. “Tako kot vsi ostali izdelki so tudi okraski iz masivnega lesa. V letošnji sezoni sva jih izdelala zagotovo že čez 2000 kosov in še je ogromno naročil.”

Z novoletno okrasitev pa predlagata “čimbolj naravno, okolju prijazno – leseno okrasitev z najinimi okraski iz masivnega lesa lipe.”

V ponudbi imata tudi božični program:

Pravita, da je pri poslovanju pomembno, “da nikoli ne ugasnemo, tako kakor je potrebno se truditi pri sami izdelavi ter dodelavi izdelkov, tako je potrebno poskrbeti za informiranost ljudi, oglaševanje in marketing.” To je po njunem mnenju, še posebej v teh časih bistvenega pomena. “Če se ne oglašuješ – ne obstajaš in ljudje ne morejo vedet za tebe. Ravno v teh časih, ko je zatišje moraš graditi na oglaševanju, da imaš potem kaj delat, ko se situacija obrne,” menita uspešna Mislinjčana.

Maja in Gregor imata tudi spletno trgovino, o fizični trgovini pa še nekako ne utegneta razmišljati. Izdelki se lahko naročajo preko socialnega omrežja FB ali kar preko spletne trgovine, vendar v spletni trgovini trenutno še ni dodana celotna ponudba izdelkov. Najbližji kupci lahko izdelke prevzamejo tudi osebno na naslovu podjetja.

“Vesela sva, da lahko s svojim znanjem in spretnostmi izdelujeva najrazličnejše unikatne izdelke in tako osrečujeva najine zveste in predvsem zadovoljne kupce,” pa še povesta za konec.

Spremljajte našo Facebook stran, saj v sodelovanju z MG leseno darilo pripravljamo nagradno igro, v kateri lahko prejmete komplet lesenih okraskov za jelko.

Preberite še: Zgodba o uspehu mladih Korošcev: od lesenega metuljčka do sveče (FOTO)

Dogodki

Mislinjčana Gregor in Maja Bošnik izdelujeta lesena darila in imata tudi v času epidemije polne roke dela. Trenutno je največje povpraševanje po okraskih z imeni za božična drevesa.