Search
Close this search box.

Zgodba o uspehu mladih Korošcev: od lesenega metuljčka do sveče (FOTO)

Maja in Gregor sta mlad zakonski par, njuna zgodba se je začela ob načrtovanju poroke, ko na Koroškem nista našla primernega lesena metuljčka. In tako se je pričelo: metuljčki, broške, uhani, darilne škatlice, vabila, lesene svečke in angelčki…

“Najboljše, kar nam lahko nudi narava je les. Tako je les eden najbolj naravnih materialov, ki nas znova in znova očara v vseh pogledih. Z leti, ko odraščamo pa se večina ljudi vse bolj zaveda, kako zelo pomembne so naravne danosti, še posebej, ko je govora o ekološkem zavzemanju za naš planet. Za vse večje ekološko gibanje sva tudi midva.” sta pogovor začela Maja in Gregor.

Leseni izdelki izpod rok Maje in Gregorja.

Maja in Gregor sta mlad zakonski par iz Mislinje. Prav začetek njune skupne poti ju je pripeljal do tega, kar počneta sedaj. Povesta, da se je njuna zgodba začela ob načrtovanju poroke, ko sta se srečala z zelo neprijetno izkušnjo ob nakupu lesenega metuljčka. Ob obisku trgovin po Koroški, sta ugotovila, da so cene lesenih metuljčkov povsod pretirano visoke in predvsem precenjene. “Tako je cena lesenega metuljčka dala dokončno piko na i in naju potisnila pred idejo ter veliko željo po začetku ustvarjanja ekološko prijaznih izdelkov iz lesa, po prijaznejših in vsakomur dostopnih cenah.” se spominjata Maja in Gregor.

“Lesena zgodba” Maje in Gregorja se je začela ob načrtovanju poroke, ko sta se srečala z neprijetno izkušnjo ob nakupu lesenega metuljčka.

Poleg metuljčkov je bila njuna prioriteta in vizija izdelovati najrazličnejša osebna darila. Darila za vse priložnosti, ki bi s svojo skromnostjo in naravnostjo ob izročilu ponazarjala ponovno življenje, lepoto in vrnitev k naravi. Z ogromno ljubezni in pozitivne energije sta se osredotočila na lesene uhane različnih oblik z dodatkom Swarovskega kristala, ki daje lesu dodaten priokus dragocenosti. Ceno sta primerno zastavila in uhani so bili na trgu takoj dobro sprejeti. Od uhanov in metuljčkov sta se podala tudi do izdelovanja najrazličnejših darilnih škatlic, ki so lahko klasične ali pa izdelane čisto po osebnih željah kupcev. 

Leseni kristali s kristali Swarovski.

Uhani so izdelani iz lesa: oreha, hrasta, slive, smreke, lipe… Vsi so izdelani iz lokalnega masivnega lesa vrhunske kvalitete, opremljeni s kristali Swarovski v različnih barvah in velikostih.

Izdelava lesenih svečk in angelčkov

V času, ki prihaja pa se je porodila nova ideja. Ob bližajočem se dnevu spomina na vse pokojne nista mogla mimo vse večjega ekološkega problema ob prižiganju plastičnih sveč, ki jih v Sloveniji še vedno uporabljamo v zelo visokem številu. In tako je padla odločitev! “Odločila sva se uporabiti naraven, neobdelan in ne-lepljen les. Že v samem startu je torej odpadla izbira cenenega lesenega materiala kot je to vezana plošča. Svečke in lesene angelčke izdelujeva iz popolnoma naravnega smrekovega lesa v več verzijah, ki lepo nadomestijo plastiko ter vsekakor zmanjšajo škodljivost.”

Naj lesene sveče in angelčki nadomestijo plastiko.
Svečke in angelčki so izdelani iz popolnoma naravnega smrekovega lesa.
Gregor pri delu.

Za konec sta še povedala: “Kljub temu, da je tudi na Koroškem konkurenca kar precej živa, se zavedava, da sva morda le za odtenek drugačna. To pa se vsekakor odraža v odzivu in pozitivnim sprejemanjem ter zanimanjem po vseh najinih izdelkih.”

Njune izdelke si lahko pogledate na Facebook strani: MG leseno darilo.

Metuljčki, broške, uhani, darilne škatlice, vabila, lesene svečke in angelčki…

Dogodki