Search
Close this search box.

Maja Bratuša: Število aktivnih okužb v državi se je znižalo, število pacientov v bolnišnicah še vedno ostaja visoko

Vladna govorka Maja Bratuša je na novinarski konferenci predstavila aktualno stanje glede epidemije covida-19 v Sloveniji.

Maja Bratuša je uvodoma dejala, da so zaradi prazničnega torka danes številke opravljenih testov nižje kot običajno. In sicer je bilo včeraj opravljenih 2.007 PCR testiranj in 4.143 hitrih antigenskih testov. S PCR testi je bilo včeraj potrjenih 398 novih okužb.

FOTO: Vlada RS

Podatki kažejo, da se je znižalo število aktivnih okužb v državi, ki po oceni NIJZ znaša 9.252. Počasi se znižuje tudi 14-dnevna incidenca, ki je že padla pod 500 in trenutno znaša 437, je dejala Maja Bratuša, 7-dnevno povprečno število okužb danes znaša 606, včeraj 694.

Število pacientov v bolnišnicah še vedno ostaja visoko. Skupaj se danes v naših bolnišnicah zdravi 621 covidnih pacientov, včeraj 649. Tudi postelje na intenzivni terapiji ostajajo bolj zasedene kot bi si želeli, je dejala vladna govorka. Intenzivno terapijo skupaj potrebuje 155 covidnih pacientov. Včeraj je bilo v bolnišnice skupaj sprejetih 26 pacientov, dan pred tem pa kar 71, kar kaže na to, da se razmere v bolnišnicah še ne izboljšujejo. Iz bolnišnic je bilo včeraj odpuščenih 40 pacientov, dan pred tem pa 58. Včeraj umrlo 15 oseb, 14 v bolnišnica in 1 v DSO.

Dogodki

Vladna govorka Maja Bratuša je na novinarski konferenci predstavila aktualno stanje glede epidemije covida-19 v Sloveniji.