Maja Bratuša: Država se oddaljuje od rumene faze

Vladna govorka Maja Bratuša je na današnji novinarski konferenci predstavila aktualno stanje glede epidemije covida-19 v Sloveniji.
Maja Bratuša

Kot je pojasnila je bilo včeraj opravljenih 4.024 PCR testiranj in 44.775 hitrih antigenskih testov. S PCR testi je bilo včeraj potrjenih 894 novih okužb.

FOTO: Vlada RS

Po danes objavljenih podatkih NIJZ 7-dnevno povprečje okužb znaša 675, kar je več kot včeraj, ko je znašalo 661. To pomeni, da smo se od doseganja enega izmed pogojev za prehod v naslednjo, rumeno fazo, žal vnovič oddaljili, je dejala Maja Bratuša. Tudi podatki za izpolnitev drugega pogoja za prehod v rumeno fazo na ravni države, kriterij zasedenosti postelj, žal še niso najbolj spodbudni, je pojasnila vladna govorka ter razložila, da je skupaj namreč trenutno zasedenih 584 covidnih postelj. Za prehod v rumeno fazo pa mora število pasti pod 500.

Danes se v bolnišnicah zdravi 24 covidnih pacientov manj kot včeraj, in sicer 584. Na intenzivni terapiji se danes zdravi 143 pacientov, 4 manj kot včeraj. V UKC Ljubljana imajo danes hospitaliziranih 173 pacientov, od tega 47 na intenzivni terapiji. Ne glede na nekoliko boljše podatke zasedenosti covidnih postelj pa število sprejemov še vedno ostaja visoko. Včeraj je bilo namreč v bolnišnice na novo sprejetih 54 pacientov, odpuščenih pa je bilo 74 pacientov. V bolnišnicah so včeraj umrle 4 osebe.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.