Logarjeva: Po vrhu števila covidnih bolnikov pričakovano sproščanje epidemioloških ukrepov

Potem ko bo število covidnih bolnikov v bolnišnicah doseglo vrh, je v Sloveniji pričakovati sproščanje ukrepov za zajezitev širjenja epidemije covida-19, je za Radio Slovenija napovedala vodja strokovne skupine za covid-19 Mateja Logar. Do prvega sproščanja ukrepov bi lahko prišlo v trgovinski dejavnosti.

Po besedah Logarjeve je v tem trenutku še težko govoriti o tem, kdaj in kako se bodo sproščali posamezni epidemiološki ukrepi in kateri bodo morda še ostali v veljavi.

Je pa napovedala, da bo sproščanje ukrepov v bolnišnicah, šolah in socialnih ustanovah potekalo drugače kot v splošni populaciji, saj morajo omenjene ustanove ostati varne.

Kljub temu da prebolela okužba z novim koronavirusom in cepljenje proti covidu-19 nekoliko slabše ščitita pred okužbo s trenutno prevladujočo koronavirusno različico omikron, je pogoj preboleli, cepljeni, testirani (PCT) po njeni oceni še vedno smiseln.

“Pogovarjamo pa se, kje so področja, kjer bi pogoj PCT tudi v Sloveniji varno umaknili iz uporabe,” je še poudarila Logarjeva.

Dogodki