Search
Close this search box.

Ljudska univerza Ravne vabi na predavanje “Kako pomagati opraševalcem”

V organizaciji Ljudske univerze Ravne na Koroškem bo naslednji teden potekalo zanimivo predavanje o tem, kako lahko pomagamo opraševalcem.

V ponedeljek, 24. aprila 2023, ob 17. uri, bo v organizaciji Ljudske univerze Ravne na Koroškem potekalo zanimivo predavanje z naslovom Kako pomagati opraševalcem, ki ga bo vodil magister Matjaž Jež, biolog, naravovarstvenik in ustanovitelj Društva narava Pohorja.

Z udeleženci bo Matjaž Jež spregovoril o pomenu opraševalcev ter njihovem pomembnem delu, ki ima izreden pomen tako za naravo, kot za ljudi. Velik del hrane, ki jo pojemo, je namreč odvisen ravno od opraševalcev, ki z opraševanjem rastlin skrbijo za pravilno delovanje ekosistema. Zaradi vedno večjega uničevanja življenjskih okolij opraševalcev, širjenja urbanizacije in povečane uporabe pesticidov v kmetijstvu, so le-ti vedno bolj ogroženi. Na predavanju se boste seznanili tudi z ukrepi, ki lahko to ogroženost zmanjšajo, ter kako lahko z zasaditvijo cvetoče grede in hotelom za žuželke pomagate opraševalcem tudi vi.

Brezplačno predavanje bo potekalo v prostorih OOZ Ravne na Koroškem (Gačnikova pot 3, Ravne na Koroškem),  udeležite pa se ga lahko vsi, ki vas zanima, kako lahko tudi sami pomagamo opraševalcem pri opravljanju njihovega dela.

Ker je število udeležencev omejeno, so obvezne prijave na: e-pošto aleksandra.strbac@lura.si ali telefonsko številko 040 566 747.

Vabljeni, da se udeležite zanimivega predavanja in izveste kaj novega, kar o čebelah in drugih opraševalcih doslej še niste vedeli.

Vir: LURA

Dogodki

V organizaciji Ljudske univerze Ravne na Koroškem bo naslednji teden potekalo zanimivo predavanje o tem, kako lahko pomagamo opraševalcem.