Search
Close this search box.

Ljubljanska univerza poziva zaposlene in študente, ki so se zadrževali na ogroženih območjih, naj ostanejo doma

V skladu z napotki Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) v zvezi z ugotovljenimi primeri okužb z novim koronavirusom (SARS-CoV-2) na severu Italije in v krajih, kjer je ta virus trenutno bolj razširjen, so na Univerzi v Ljubljani, da ne bi prišlo do zapletov pri izvajanju aktivnosti, sprejeli prve ukrepe za omejitev širjenja virusa.

Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport so v torek, 25. februarja, odprli nov elektronski naslov, ki je namenjen vprašanjem državljanov in vseh deležnikov MIZŠ glede preventivnih ukrepov, povezanih s koronavirusom. Elektronski naslov, na katerega lahko zastavljate vprašanja, je: vprasanja.mizs@gov.si.

“Vsi zaposleni, sodelavci, študenti, ki ste se v zadnjih 10 dnevih zadrževali v italijanskih krajih: Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d’Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano in okolici kraja Vo’ Euganeo v provinci Padova ali ste bili v tem času v drugih krajih zunaj Evrope, kjer je znano, da obstaja epidemija koronavirusa, ostanite naslednjih 14 dni doma ne glede na svoje počutje,” so zapisali na spletni strani ljubljanske univerze.

Kjer še navajajo, da naj omenjena skupina oseb o tem obvesti svojega nadrejenega, ki bo njihovo odsotnost ustrezno evidentiral. Če se v tem času pojavijo znaki, ki kažejo na okužbo s koronavirusom (povišana telesna temperatura, kašelj, občutek pomanjkanja zraka, težko dihanje), naj o tem po telefonu ali elektronski pošti obvestijo svojega izbranega zdravnika.

Preberite tudi: V Avstriji potrdili prva dva primera okužbe z novim koronavirusom

“Ne hodite v ambulanto nenapovedano, da ne boste okužili še drugih. Zdravstvena služba je o ukrepih ob sumu na okužbo s koronavirusom obveščena in nanjo dobro pripravljena. Če v 14 dneh ne boste zboleli (kar je zelo verjetno), se lahko vrnete v službo oz. k pouku”, so še zapisali na njihovi spletni strani..

Dogodki

Več iz istega kraja