Letos proti petardam z nagradnim natečajem Letos si ognjemet lahko narišemo!

Policijska uprava (PU) Koper v sklopu preventivnih aktivnosti z natečajem poziva javnost k risanju risbic na temo preprečevanja uporabe in ozaveščanja o nevarnostih pirotehničnih izdelkov. Slogan natečaja, ki je odprt do 20. decembra, je Bodi zvezda, ne meči petard - letos si ognjemet lahko narišemo!, so sporočili s PU Koper.
fireworks-3826066_1920

Zaradi epidemije covida-19 se po navedbah policije letos vsi, na vseh področjih dela in življenja, soočamo z vrsto omejitev. Slovenska policija sicer že vrsto let vodi zelo uspešen projekt Bodi zvezda, ne meči petard, ki je namenjen preprečevanju uporabe pirotehnike in ozaveščanju, predvsem mlajše populacije, o nevarnostih uporabe teh izdelkov.

V iskanju novih pristopov so se na koprski policijski upravi odločili, da bodo akcijo izvedli interaktivno, otroci pa se bodo potegovali za (simbolične) nagrade. Natečaj promovirajo preko medijev in Facebook profila uprave, prošnjo za sodelovanje pa so poslali tudi šolam.

Naloga otrok pri sodelovanju na natečaju je, da narišejo ali drugače ustvarijo svoj pogled na pirotehnična sredstva, potem pa to pošljejo na pukp.petarde@policija.si, ali po pošti na naslov PU Koper, lahko tudi preko aplikacije Messenger na Facebook strani. Pripisati morajo ime, priimek, starost in naslov, na katerega jim lahko pošljejo nagrado.

Komisija policijske uprave bo med poslanimi risbami izžrebala 30 nagrajencev, ki bodo prejeli praktične nagrade v vrednosti 42 evrov.

Na PU Koper so prepričani, da bodo otroci z veseljem prispevali svoje izdelke, s tem pa bolj razumeli problematiko uporabe pirotehničnih izdelkov.

Preberi še:  Na Koroškem v nedeljo 13 novih okužb. Takšno je stanje v bolnici

prijavi se

prijavi se v svoj račun