Search
Close this search box.

Letos izbor Miss Slovenije na Koroškem. Nocoj bomo spoznali finalistke

Projekt Miss Slovenije pod sloganom “Podjetno, lokalno, trajnostno do ciljev” letos nadaljuje svojo zgodbo na zeleni Koroški, v Občini Radlje ob Dravi.

Danes, v petek, 14. aprila, ob 18.30 uri bodo v Hotelu & hostlu Marenberg Radlje aktualna Miss Slovenije, Vida Milivojša in finalistke projekta prvič obiskale Občino Radlje ob Dravi, letošnje prizorišče finalne prireditve Miss Slovenije 2023. Pod sloganom “Podjetno, lokalno, trajnostno do ciljev” bodo najlepše in najbolj gostoljubno manjše mesto v Sloveniji obiskale še nekajkrat. 

Nocoj se bo odvil uvodni dogodek, kjer bo vsaka finalistka na kreativen in inovativen način predstavila svojo vsebino in osebnost. Dekleta bodo preko ‘talent showa’ pokazala svoje potenciale, zanimanja in znanja. 

V skupnem sodelovanju z Občino Radlje ob Dravi za kandidatke pripravljajo kar nekaj aktivnosti in vsebinskih dogodkov na področju podjetništva, turizma, športa, trajnostnega ravnanja, naravne in kulturne dediščine ter še marsikaj, skozi katere bodo dekleta razvijala svoje potenciale in s tem prispevale k razvoji in promociji Občine Radlje ob Dravi.

Finalistke bodo že v mesecu maju spoznavale in skozi doživetje predstavljale naravno in kulturno dediščino Občine Radlje ob Dravi.

Obiskale bodo Dvorec Radlje, kjer bodo pripravljale tradicionalne gozdarske malice in tako spoznale domačo, lokalno kulinariko. Obiskale bodo tudi Dom gozdne kulture, Center sonaravnega gospodarjenja z gozdov, prostor, ki nudi podporo širjenju znanja o trajnostni skrbi za gozd. Ogledale si bodo tudi muzej, kjer bodo raziskovale bogato kulturno in naravno dediščino občine.

Čakajo jih športni izzivi v sodelovanju z lokalnim atletskim klubom in v okviru projekta Rad’mam TEK.i Obiskale bodo zeleni biser na koroškem, Vodni park Radlje ob Dravi, ki se ponaša z laskavim nazivom prvega in tudi edinega biološkega bazena v Sloveniji.

Povezovale se bodo s podjetniki iz celotne Koroške regije na Kongresu podjetništva in še mnogo več.

Nocoj smo torej v velikem pričakovanju najprestižnejšega lepotnega tekmovanja v Sloveniji. Veseli in počaščeni smo, da bo ta potekal na Koroškem.

Vabljeni, da današnji dogodek spremljate v živo preko uradnega YouTube kanala Miss Slovenije.

Dogodki

Projekt Miss Slovenije pod sloganom “Podjetno, lokalno, trajnostno do ciljev” letos nadaljuje svojo zgodbo na zeleni Koroški, v Občini Radlje ob Dravi.