Search
Close this search box.

Lep, zmogljiv in pameten – vse to velja za novi Renault Megane E-Tech 100 % electric (VIDEO in FOTO)

Predstavljamo Renault Megane E-Tech 100% electric, ki je z vami na vseh poteh. Vozilo, ki je plod strokovnega znanja znamke Renault, ponuja do 470 km dosega vožnje (300 km z baterijo z zmogljivostjo 40 kW).

Renault in električna vozila, to je zgodba o revoluciji, sprejeti veliko pred drugimi. To je več kot deset let izkušenj in strokovnega znanja brez primere, podkrepljenega s skupno več kot desetimi milijardami kilometrov, ki jih je na elektriko prevozilo 400.000 prodanih električnih vozil. Z drugimi besedami to pomeni, da je bilo od leta 2010 skupaj vsako peto prodano električno vozilo znamke Renault. Renault je tako zbral več podatkov o akumulatorjih svojih električnih vozil kot vsi drugi tekmeci. To omogoča lažje izboljševanje njihovih karakteristik in njihove vzdržljivosti na daljši rok, da kolikor se da ustrezajo dejanskim potrebam kupcev. Skupina Renault, pionir električnih vozil, je danes vodilna na tem trgu v Evropi.

Kompaktna limuzinska karoserija, slog križanca, izklesan zadnji del, športne linije. Njegove aerodinamične linije mu dajejo prepoznaven videz in omogočajo vznemirljivo vožnjo. 51 cm (20”) kolesa, svetlobni podpis Full LED, 3D svetlobni trak zadaj in zlato kromirani poudarki razkrivajo povsem izviren dizajn.

Zdaj ta električna revolucija dobiva pospešek – utelešena je z novim modelom Megane E-Tech Electric. Ta kompaktna kombi limuzina na povsem novi konstrukcijski osnovi CMF-EV postavlja nova merila na področju zasnove, razmerja med tlorisom in prostornostjo ter vsestranske uporabnosti. Obenem se ponaša z najtanjšim akumulatorskim sklopom! Z novim Méganom E-Tech Electric Renault ponuja prvi modeli z “generacije 2.0” svojih električnih vozil in začenja novo poglavje svoje električne revolucije.

Ekskluzivna platforma vozila Megane E-Tech 100% electric ima povsem ravna tla. Dodatni prostor se sprosti zaradi razširjene strukture in nove izjemno tanke armaturne plošče openR: 209 mm prostora za noge zadaj, 33 l prostora za tovor.

VIDEO: Podrobno o baterijskem sklopu – Renault Megane E-Tech Electric

Google v avtomobilu

V prodajnem salonu AvtoKoletnik (Maribor in Radlje ob Dravi) lahko v živo preverite, zakaj novi Megane E-Tech Electric v Renaultu predstavlja velik skok naprej na vseh področjih. Postavlja se kot edinstven tehnološki avtomobil, čigar notranjost krasi dragulj – zaslon »OpenR«. Na njem so v eno združeni merilniki instrumentne plošče in multimedijska naprava. Prvič je v vozilo generalističnega proizvajalca vozil vgrajen Googlov operacijski sistem, dobro poznan iz pametnih telefonov, a temeljito prilagojen uporabi v vozilu. Profil vsakega uporabnika je tako možno povezati z njegovim osebnim računom Google, kar zagotovi še bogatejšo uporabniško izkušnjo. Poleg navigacije Google Maps in ponudbe aplikacij Google Play, vgrajeni Googlov pomočnik na glasovno upravljanje in funkcije aplikacije My Renault v vsakdanjik prinašajo še več interaktivnosti in proaktivnosti.

Pametni avto za pametna polnjenja

Novi Megane E-Tech Electric je pameten avto. Ob vnosu cilja, ki presega doseg vozila, bo avto sam predlagal najustreznejšo polnilnico za vmesno dopolnitev akumulatorja, slednjega pa bo pred prihodom na polnilno mesto ustrezno ohladil ali segrel, da se bo polnjenje takoj lahko začelo z najvišjo možno hitrostjo.

Megane E-Tech electric prejel oceno pet zvezdic Euro NCAP

Novi Megane E-Tech Electric ima zahvaljujoč prizadevanjem za brezkompromisno zagotavljanje varnosti poleg elementov, ki jih ocenjuje Euro NCAP, tudi inovativen sistem “Fireman Access”, ki je plod več kot desetletnega sodelovanja Skupine Renault s francoskimi gasilci.

Na vetrobransko steklo novega Megana E-Tech Electric je nameščena koda QR. Namenjena je reševalcem, ki ob posredovanju zaradi nesreče z odčitanjem kode lahko zelo hitro ugotovijo, da je pred njimi električen avtomobil.

Hkrati dobijo tudi podatke o zgradbi avtomobila, na primer o lokaciji akumulatorja in varnostnih blazin, mestih za naglo rezanje karoserije brez tveganj, kar pomeni, da pri reševanju poškodovanih potnikov iz razbitega avtomobila prihranijo do 15 minut.

Z eno hitro potezo lahko preklopite s klasičnega vzvratnega ogledala v nadgrajeni pogled kamere, ki uporablja sistem za vzvratno vožnjo na osnovi kamere in senzor na strehi.

Trajnosten električni avtomobil

Indukcijski brezžični polnilnik spredaj, vrata USB-C zadaj, osrednje odlagalno mesto, 33 l prostornine v osrednjem in stranskem odlagalnem mestu ter 440 l prostornine v prtljažniku. Megane E-Tech 100% electric vam zagotavlja popolno počutje v notranjosti vozila.

Novi Megane E-Tech Electric med vožnjo nima nobenega izpusta CO2 in s tihim delovanjem svoje okolice ne onesnažuje s hrupom. Nizka in aerodinamična karoserija v kombinaciji z vsemi orodji za optimizacijo upravljanja z energijo poskrbijo za večjo učinkovitost. Ko avtomobil doseže konec prvega življenjskega obdobja, bo akumulator uporabljen še enkrat, nato pa bo recikliran, da bi iz njega pridobili razne snovi, ki bodo služile novi industrijski uporabi.

Sprostite se v prenovljenem potniškem prostoru, v katerem je vse oblikovano za poenostavitev vaše vožnje. Iz nastavljivega sedeža z optimizirano podporo lahko dosežete velik zaslon openR velikosti 774 cm2 v obliki črke L.

Novi Megane E-Tech Electric gre v skrbi za okolje še dlje. Vse tekstilne prevleke v njem so izdelane iz povsem recikliranih snovi. Glede na različico to lahko pomeni do 2,2 kilograma snovi! Mnogi vidni (spodnji del kokpita) in nevidni (zgradba armaturne plošče) deli so izdelani iz reciklirane plastike, kar skupaj tehta 27,2 kg. Na koncu življenjske dobe bo 95 odstotkov vozila možno reciklirati. Novi Megane E-Tech Electric je enostavno najboljše, kar Renault ponuja na področju okolja.

Vsi, ki vas je novi Renault Megan E-Tech eletric prepričal ali pa ga želite le preizkusiti, se oglasite v prodajnem salonu AvtoKoletnik (Maribor in Radlje ob Dravi). Vozilo boste lahko zapeljali na testno vožnjo in sami preizkusili vseh 24 sistemov, ki pomagajo vozniku pri vožnji in predvsem pri varnosti med vožnjo. 

FOTOGALERIJA – Novi Renault Megane E-Tech Electric

AvtoKoletnik d.o.o. MARIBOR
Kraljeviča Marka ulica 15b, 2000 Maribor
Telefon: +386 (0)2 23 40 552
E-mail: info@avtokoletnik.com
Delovni čas  servis vozil: Ponedeljek–petek: 7.00–17.00; Sobota: 8.00–12.00
Delovni čas  prodaja vozil: Ponedeljek–petek: 8.00–18.00; Sobota: 8.00–12.00

AvtoKoletnik d.o.o. – PE PSC Radlje
Pohorska cesta 17b, 2360 Radlje ob Dravi
Telefon: +386 (0)2 888 00 44 Prodaja
+ 386 (0)2 888 00 55 Servis
Email: info@avtokoletnik.com
Delovni čas – servis vozil: Ponedeljek–petek: 7.00–17.00; Sobota: 8.00–12.00
Delovn ičas – prodaja vozil: Ponedeljek–petek: 8.00–17.00; Sobota: 8.00–12.00

Lahko pa obiščete tudi Facebook stran podjetja AvtoKoletnik d.o.o., kjer boste našli tudi vse ostale aktualne informacije.

Dogodki

Predstavljamo Renault Megane E-Tech 100% electric, ki je z vami na vseh poteh. Vozilo, ki je plod strokovnega znanja znamke Renault, ponuja do 470 km dosega vožnje (300 km z baterijo z zmogljivostjo 40 kW).