Search
Close this search box.

Lep sprejem “Katre Fratar” na Gorenjskem, a kmalu se vrača ponovno na Koroško

"Katrca pomaga, 3. krog" se pričenja 1. maja - na praznik dela in to na Ravnah na Koroškem. Veselimo se njenega obiska.

V petek, 21. aprila 2023 so v Selci pri Škofji Loki pripravili dobrodelni katri lep in srčen sprejem.

V spremstvu domačih gasilcev in zvokih siren, jo je na dvorišče tamkajšnjega novega gasilskega doma, pripeljal nekdanji predsednik Borut Pahor z novim lastnikom Tomažem Habjanom – iz zadnjih sedežev pa sta vožnjo budno spremljala brata Aleksander in Zlatko Fratar.

Velika množica navdušenih podpornic in podpornikov, je z glasnim aplavzom pozdravila tudi župana Občine Železniki Marka Gasserja, predsednika državnega sveta Republike Slovenije Marka Lotriča in domačega župnika Damjana Prošta. Ta je blagoslovil Katro za njeno novo dobrodelno pot.

Dobrodošlico so ji izkazali tudi plesalci folklorne skupine, mladi glasbeniki in pihalni orkester. Med množico je bilo opaziti tudi ponosnega očeta bratov Prevc, ki je dobrodelnico z veseljem pozdravil.

Na sprejemu je bila prisotna družina Špele Miroševič s sinom Urbanom, ki nujno potrebuje gensko zdravilo. Mali dvoletni borec Urban ima neozdravljivo redko bolezen – hudo nevrorazvojno motnjo, sindrom CTNNB1. To je genetska motnja, ki vpliva na vse vidike njegovega življenja; na sposobnost hoje, govor, razmišljanje … Edina rešitev zanj je zdravilo v obliki genske terapije. Njegova pogumna starša Špela Miroševič in Samo Miroševič sta uspela zbrati znanstvenike in strokovnjake iz vsega sveta, ki so začeli razvijati gensko terapijo za Urbanovo bolezen, pri tem pa seveda potrebujeta veliko sredstev – okrog dva milijona €. Del dobrodelnih sredstev iz akcije, ki je pred nami – torej Katra – 3. krog, bo prejela tudi ta družina.

Sredstva za akcijo »Katrca pomaga, 3. krog« zbirajo na transakcijskem računu Območnega združenja Rdečega križa Škofja Loka (Kidričeva cesta 1, 4220 Škofja Loka), SI56 0700 0000 0187 397, sklic: SI00 784010-248, koda namena: CHAR, namen plačila: Katrca pomaga 3. krog.

Takole so zapisali na Facebook profilu Katre Fratar: “Čas v družbi PRIJETNIH, POZITIVNIH, DOBROSRČNIH LJUDI, je minil kot bi mignil. Katro so Habjanovi pripravili na spanje, nas Fratarje pa pogostili v čudovitem ambientu Gostišče Pri Zalogarju-Janez Košmelj. S svojimi izvrstnimi jedmi so naše želodce napolnili do zadnjega, saj je bila pred nami še dolga pot domov, nazaj na Koroško.”

Tomaž Habjan je napovedal, da bo »katra« na dobrodelni poti približno dva meseca. Prvega maja bo gostovala na Ravnah na Koroškem, akcijo pa naj bi sklenili na Čipkarskih dnevih v Železnikih. Nato načrtujejo, da bo ikonični avto ostal v občini Železniki. Razmišljajo o postavitvi steklenega paviljona v Selcih, kjer bi bila »katra« na ogled obiskovalcem in bi vabila k doniranju, Habjanov sin Aljoša, ki je tetraplegik, pa bo z njo pomagal v dobrodelnih akcijah in se dolgoročno ukvarjal z dobrodelnostjo.

Res lepo, da se nova dobrodelna akcija simbolično začenja pri nas na Koroškem. Že na praznik dela, jo bomo torej ponovno lahko pozdravili na Ravnah na Koroškem. Družina Fratar iz Dravograda pa je 3. krog že začela s prvim dobrodelnim nakazilom. Čestitke za plemenitost, srčnost in izjemen čut do soljudi. Ponosni smo!

Dogodki

"Katrca pomaga, 3. krog" se pričenja 1. maja - na praznik dela in to na Ravnah na Koroškem. Veselimo se njenega obiska.