Search
Close this search box.

Legendarna sedmica se je poslovila, prihaja šestica

Včeraj je potekalo še zadnje žrebanje sedmice, kot smo jo bili vajeni. Glavni dobitek ni bil izžreban.
Fotografija je simbolična

Za vse ljubitelje igranja iger na srečo se obeta sprememba. Legendarne sedmice, kot smo jo bili vajeni, ni več.

Loterija Slovenije se je po 38 letih odločila, da bo prenovila najbolj priljubljeno igro na srečo med Slovenci. Glavni dobitek sedmice v vrednosti 1.654.005,29 evra ni bil izžreban.

Sedmica v vrednosti 1.654.005,29 evra ni bila izžrebana. Je pa nekdo, ki je vplačal dobitek 6+1 v Ajdovščini, bogatejši za 177.019,11 evra. Tudi pri loto plus kombinaciji, kjer je bil glavni dobitek vreden 3.580.672,57 evra, ni bil izžreban. Vsi skladi za dobitke, ki niso bili izžrebani, so se razdelili v nižje dobitke.

Kot so sporočili iz Loterije Slovenije, so se za spremembo odločili, ker želijo igralcem ponuditi več dobitkov. Namesto 7 od 39 številk bo pri novem Lotu namreč izžrebanih 6 od 44 številk.

V prenovljeni igri Loto bo osem kategorij dobitkov. Glavni dobitek je šestica, poleg nje pa še sedem drugih, so še pojasnili. Po novem bodo tako dobitniki zadeli šestico in ne sedmico.

Igralci še naprej lahko izberejo več številk, najmanj 7 in največ 12, le da bo polj s številkami 44 in ne več 39. Tudi cena kombinacije bo pri novi igri ostala enaka.

Rekordna sedmica v vrednosti pet milijonov evrov je bila doslej vplačana dvakrat: prvič leta 2015 v Kopru, drugič pa leta 2022 na spletu.

Vir: Loterija Slovenije

Dogodki

Včeraj je potekalo še zadnje žrebanje sedmice, kot smo jo bili vajeni. Glavni dobitek ni bil izžreban.