Search
Close this search box.

Lamelna garažna vrata

Poznamo več tipov garažnih vrat – enokrilna garažna vrata, dvokrilna garažna vrata, industrijska garažna vrata, sekcijska garažna vrata in rolo garažna vrata. Zadnja dva tipa pogosto označimo tudi kot lamelna garažna vrata, saj jih sestavljajo lamele, ki so med seboj perfektno usklajene in se popolnoma prilegajo, pojasnjujejo v podjetju Hanus.

Lamelna garažna vrata veljajo za najbolj priljubljen tip garažnih vrat. Upravljanje z njimi je namreč enostavno in hitro, pri tem lahko uporabimo tudi daljinski upravljalnik.

Vrste lamelnih garažnih vrat

Lamelna garažna ali rolo garažna vrata, kot jih večina poimenuje, so narejena iz številnih lamel, ki se med seboj popolnoma prilegajo, lamele pa so lahko višine 77 mm ali 100 mm. Debelina posamezne lamele je 19 mm, maksimalna širina takšnih lamelnih garažnih vrat 5 metrov, višina pa 4.5 metra. Za višino 1 meter je potrebnih 13 lamel, ki so lahko najrazličnejših barv, vse od osnovnih – bela, srebrna, rjava, imitacija lesa ali pa kakršnakoli druga barva po RAL lestvici. Lamelna garažna vrata ali rolo garažna vrata so narejena iz aluminija in so prašno barvana, zaradi česar so takšna vrata bolj trdna. Ker pa je ta tip garažnih vrat vseeno sestavljen iz številnih lamel, so vrata nekoliko bolj izpostavljena močnejšim vetrovom. Zato so pri podjetju Hanus d.o.o. razvili posebno protivetrno zaščito, ki njihov vetrovni razred poveča za dvakrat.

Med lamelna garažna vrata uvrščamo tudi sekcijska garažna vrata, čeprav se ta izraz v tem primeru ne uporablja tako pogosto. Poleg rolo garažnih vrat gre še za en tip, ki je pri nas izredno priljubljen, saj ima zares dobro razmerje med kakovostjo in ceno. So odlična rešitev, ko imamo prostorsko stisko, saj se pomikajo navpično navzgor in za svoje delovanje ne potrebujejo veliko prostora. Na voljo so v dveh debelinah, in sicer 42 mm ali 62 mm, dosegajo pa izredno visoke vrednosti toplotne izolativnosti. Vanje je možno vgraditi tudi osebni prehod in druge elemente. Sekcijska garažna vrata se lahko pohvalijo še z visoko stopnjo varnosti. Certificirana in preizkušena so v skladu z visokimi varnostnimi zahtevami evropskega standarda EN13241-1.

Podjetje Hanus d.o.o. je slovensko podjetje z lastno proizvodnjo, razvojem, servisno in montažno mrežo. Pohvalimo se lahko z lastno slovensko proizvodnjo, inovativnimi procesi in 10-letno prisotnostjo na slovenskem in tujih trgih. Naši standardi izpolnjujejo zahteve na še tako zahtevnih trgih, tudi v Sloveniji, kjer je konkurenca precejšnja, zato posebno pozornost namenjamo tudi skrbi za kupce. Naš cilj je, da vam ponudimo vse tisto, kar ponujajo največji, tudi v tujini. Zavedamo se, da nakup garažnih vrat ni vsakodnevno opravilo, zato dajemo vse od sebe, da so naši izdelki in storitve na najvišji možni ravni,” dodajajo v podjetju Hanus.

Zanesljivost potrjujejo tudi z nagradami

V podjetju Hanus se zavedajo, da so podjetja, ki jim lahko zaupate in so verodostojna, izjemno redka. “Veseli nas, da smo ravno eno od njih. To je namreč prepoznala tudi analitična hiša Bisnode, ki nas je zaradi doseganja izjemnih poslovnih rezultatov in dobrih poslovnih odnosov ter zadovoljstva vseh vpletenih v poslovne procese, nagradila s Srebrnim bonitetnim odličjem. In to že drugo leto zapored. Takšen rezultat je plod večletne vztrajnosti, truda, odlične ekipe, ki ve kaj dela in kakovostnega produkta. Predstavljamo najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z vsemi poslovnimi partnerji – strankami, dobavitelji, zavarovalnicami, bankami in drugimi deležniki.”

Dogodki