Search
Close this search box.

Že poznate stranska sekcijska garažna vrata?

Sekcijska garažna vrata so zelo priljubljena izbira. Veljajo za cenovno dostopna, elegantna in enostavna za uporabo. A sodijo med klasiko. Vsem, ki želite nekaj več, lahko v podjetju Hanus ponudijo nekoliko drugačno vrsto vrat – stranska sekcijska garažna vrata.
Kakšna so stranska sekcijska vrata?

Stranska sekcijska garažna vrata so zelo podobna klasičnim sekcijskim vratom. Narejena so namreč iz enakih panelov kot dvižna vrata, le da se od klasičnih ločijo po odpiranju. Stranska sekcijska vrata se ne odpirajo navzgor kot dvižna sekcijska vrata, temveč bočno ob steno. Prav to je razlog, da so kupcem tako zanimiva. Zaradi načina odpiranja izstopajo, saj so bolj ekstravagantna. Zdi se, da so tehnološko bolj dovršena in moderna. Predstavljajo odlično rešitev v primeru, ko imate na stropu garaže kakšno oviro, ki je ne morete odstraniti.

Kakšne so prednosti stranke sekcije?

Stranska sekcijska garažna vrata so sestavljena iz panelov, od 50 do 60 centimetrov visokih in 42 mm ali 62 mm debelih. Paneli so med seboj zatesnjeni s posebnim gumijastim tesnilom in oblikovani tako, da se popolnoma ujemajo. Podobno kot pri dvižnih sekcijskih vratih, so tudi tukaj paneli dodatno izolirani in zaradi posebnega CFC polnila prenašajo ekstremne vremenske pogoje. V podjetju Hanus celo zagotavljajo, da se garažna vrata med temperaturami -90 °C in +80 °C ne bodo deformirala.

Še ena velika prednost stranskih sekcijskih garažnih vrat je, da so na voljo v zelo veliki izbiri kombinacij barv na osnovi RAL barvne lestvice. Izberete lahko izgled mahagonija na wood grain strukturi, dodate svetlobne panele, popolnoma pa se lahko prilagodi tudi površina panelov. Izbirate lahko med izgledom usnja, imitacijo lesa, gladko površino ali površino z več črtami.

Največja prednost stranskih sekcijskih garažnih vrat je dejstvo, da tovrstna garažna vrata ne potrebujejo osebnega prehoda. Uporabnik jih namreč lahko odpre točno toliko, kolikor želi oziroma potrebuje. Vrata lahko odpirate delno, za eno osebo ali v celoti, za dovoz avtomobila. Zaradi tovrstne rešitve garažna vrata ne potrebujejo torzijskih vzmeti, zato je njihovo vzdrževanje veliko lažje. Paneli pri stranskih sekcijskih garažnih vratih so vroče cinkani in prašno barvani, prašno barvana pa je tudi njihova konstrukcija, ki je sicer aluminijasta.

Kako je poskrbljeno za varnost?

Kot vsa naša garažna vrata, so tudi stranska sekcijska garažna vrata preizkušena in certificirana v skladu z visokimi varnostnimi zahtevami evropskega standarda EN13241-1. Prav tako nudijo ustrezno zaščito pred priprtjem ter poškodovanjem rok in prstov. Zato so vgradili tako imenovan »hand-push« sistem.

Kvalitetna, varna, vzdržljiva in ekstravagantna. Vse to so stranska sekcijska garažna vrata podjetja Hanus. Če želite, da tudi vam polepšajo izgled vašega doma, jim pošljite povpraševanje.

Sekcijska garažna vrata so zelo priljubljena izbira. Veljajo za cenovno dostopna, elegantna in enostavna za uporabo. A sodijo med klasiko. Vsem, ki želite nekaj več, lahko v podjetju Hanus ponudijo nekoliko drugačno vrsto vrat – stranska sekcijska garažna vrata.