Search
Close this search box.

Kupnina za Rimski vrelec plačana, predlogov lokalnega okolja veliko

Kupec kompleksa Rimski vrelec v Kotljah, podjetje Rimski vrelec, je ta teden Občini Ravne na Koroškem nakazal kupnino v višini 286.500 evrov. Novi lastnik kompleksa se bo najprej lotil obnove športno-rekreacijskega dela, ki naj bi ga odprli prihodnje leto. Medtem prek spletne ankete zbirajo predloge lokalnega okolja in prejeli so jih že veliko.

Novoustanovljeno podjetje Rimski vrelec je na zadnjem razpisu občine edino oddalo ponudbo za nakup kompleksa v Kotljah, ki zajema skoraj 17.000 kvadratnimi metrov površin, na katerih so propadajoči hotel in pomožni objekti, zelene površine, parkirišče in vrtina z izvirom zdravilne mineralne vode.

PREBERITE TUDI: ARHITEKTI, zdaj ste na vrsti vi!

Za kompleks je družba ponudila manj, kot je še pred nekaj meseci pričakovala ravenska občina, a so se medtem razmere tudi zaradi epidemije novega koronavirusa spremenile. Na občini so ponudbo ocenili kot primerno, kupnino pa je občina na račun prejela v torek. Rok za plačilo se sicer izteče danes.

Podjetje Rimski vrelec, ki ima sedež na Prevaljah in ga je ustanovil Branko Dervodel, s kapitalom pa za podjetjem stoji Korošica Marjana Kaker, ki že vrsto let živi in dela v Avstraliji, načrtuje fazno obnovo in izgradnjo kompleksa.

Najprej bodo obnovili športno-rekreacijski del. Prizadevajo si, da bi za ta del v pol leta od podpisa pogodbe pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje. To je bil namreč tudi eden od pogojev iz razpisa. Na obnovljenem športno-rekreacijskem delu bodo obiskovalcem ponudili športna igrišča, prostor za piknik in druženje ter otroška igrala, na lokaciji bo tudi lokal, so za STA pojasnili pri podjetju.

V nadaljevanju investitorji načrtujejo tudi gradnjo glamping resorta za od 15 do 20 oseb v letih 2022/23, ko bi tudi začeli z obnovo obstoječega hotelskega kompleksa, projekt pa bi zaključili predvidoma spomladi 2024. Predvidevajo od 15 do 20 novih delovnih mest, skupno pa naj bi v kompleks vložili od dva do tri milijone evrov.

Vse to so investitorji zapisali v izvleček poslovnega načrta in ga javno objavili na svoji spletni strani, saj želijo, da je lokalna skupnost z načrti čim bolj seznanjena. In ker želijo, da je pri načrtih razvoja nove turistične in lokalne ponudbe tudi čim bolj vključena, so ljudi prek spletne ankete tudi povabili k oddaji predlogov.

“Odziv na anketo je bil izjemno velik, saj jo je v manj kot mesecu dni izpolnilo več kot 1500 ljudi. Njihove odzive sproti spremljamo in zelo veseli smo najrazličnejših predlogov in mnenj, ki se jih bomo potrudili vključiti, kjer bo le mogoče. Verjamemo, da bo to naredilo naš projekt še boljši in dostopnejši vsem Korošcem,” so pojasnili v družbi. Prihodnji teden bodo rezultate ankete, ki je odprta še do 15. junija, tudi objavili na spletni strani.

Medtem so že zaposlili hišnika oz. skrbnika za objekte, drugih zaposlitev pa za zdaj ne načrtujejo, saj so njihove prednostne naloge priprava dokumentacije in pridobivanje gradbenih dovoljenj. So pa k sodelovanju povabili tudi arhitekte in arhitekturne biroje in medtem pričeli tudi že s prvim urejanjem okolice Rimskega vrelca, ki leži na privlačni lokaciji ob vznožju Uršlje gore.

Dogodki