Search
Close this search box.

Kulturno društvo Šmiklavž navdušuje z igro “Moj Vinko” (FOTO)

Kulturno društvo Šmiklavž je v nedeljo, 19. marca 2023, zaigralo predstavo "Moj Vinko" v domači dvorani OŠ Šmiklavž, kjer so publiko nasmejali vse do solz.

Kulturno društvo Šmiklavž že leta navdušuje z imenitnimi igrami. Zadnja igra “Moj Vinko” je hudomušna komedija. Igro je napisal Anton Žumbar, za kulturno društvo pa jo je priredil Blaž Hriberšek.

Domača dvorana OŠ Šmiklavž je bila polna obiskovalcev in nihče ni ostal ravnodušen, saj je igra polna komičnih zapletov.

V idilično podeželsko vasico Žabji dol se iz Nemčije vrne mlad, simpatičen in bogat Potočnikov Jure. Umirjen vsakdanji ritem vaškega življenja se obrne na glavo. Predstava govori o dveh parih, ki imata več skupnih lastnosti. Ženi sta zelo opravljivi, moža rada uideta v gostilno, Marinka je spodobno in navihano mlado dekle. Med njimi se pojavi veliko zanimanje za mladega šarmerja, ki se do sedaj zveste žene in nedolžna dekleta podajo v lov za njim. Pri tem niso pomembne sorodstvene vezi, še manj pa prijateljstvo.

V živahni komediji spremljamo tako vaški boj za njegovo naklonjenost in njegov denar. Izseljenec Jure dobrega izgleda njihove namere spregleda in se na ta način z njimi malo pošali, s tem pa se tudi sam nevede zaplete. Na koncu najde rešitev v reku: V vsaki šali je nekaj resnice, kar bi lahko bil tudi naslov te igre.

Zasedba igralcev je več kot odlična, saj so nekateri izmed njih za svoje igralske sposobnosti že prejeli nagrade. Igrajo:

  • Mica Miško: Erika Breznik
  • Vinko Miško – njen mož: Andrej Blatnik
  • Marinka Miško – hči: Suzana Trost
  • Treza Nergač – soseda: Nataša Detečnik
  • Vanček Nergač – njen mož: Mitja Kramljak
  • Jure Potočnik – mladi mož iz Nemčije: Blaž Hriberšek

Z igro ” Moj Vinko” bodo nastopili tudi 14. aprila 2023 v Starem Trgu na Linhartovih srečanj. Nato sledi še nekaj gostovanj.

Fotogalerija

Kulturno društvo Šmiklavž je v nedeljo, 19. marca 2023, zaigralo predstavo "Moj Vinko" v domači dvorani OŠ Šmiklavž, kjer so publiko nasmejali vse do solz.