Search
Close this search box.

Kulinarična izmenjava »Podbreška potica iz Podbrezja : kvočevi štruklji iz Slovenj Gradca« (FOTO)

V petek je na idilični lokaciji Rahtela potekala kulinarična izmenjava med Podbrezjem in Slovenj Gradcem.

V petek, 1. decembra, je okrnjena ekipa iz Podbrezja, ki so jo sestavljali Veronika, Bernarda in Jernej, v deževnem vremenu potovala na Koroško, kjer jih je v TC Rahtel pričakala direktorica Marjana Pogorevc Brezovnik z ekipo.

Gostišče leži na lepi razgledni točki s pogledom na Slovenj Gradec in del Mislinjske doline. Znani so po domači tradicionalni hrani, po izbranih pijačah in domačih sladicah, kamor sodijo tudi kvočevi štruklji. Pravi kraj za predstavitev priprave testa in nadeva za Podbreško potico.

Tu so jih pozdravili in se jim pridružili tudi Primož Povše, podžupan, Martina Šisernik, podžupanja Slovenj Gradca in Jožica Jeromel, predsednica Društva kmetic Mislinjske doline z več kot 300 članicami. Po uvodnem pozdravu in kratki predstavitvi društva ter interesnega združenja Podbreška potica, sta Veronika in Bernarda začeli s predstavitvijo sestavim in postopkom priprave testa ter nadeva iz suhih jabolčnih krhljev.

Uvodne pozdrave so zaključili s kupnim sklepom, da je to srečanje temelj za nadaljnje poglobljeno sodelovanje med občinama in njihovimi društvi s področja tradicionalne kulinarike.

Po zanimivi Veronikini in Bernardini predstavitvi skrivnosti priprave testa in nadeva ter peke Podbreške potice, so potico, skupaj z ostalimi prisotnimi, še poizkusili. Pili so jabolčni sok in posebej pripravljeno Rahtelovo vodo.

“Šefica Marjana nas je pred zaključkom še nagradila z okusnimi kvočevimi štruklji, njihovo specialiteto. Podžupan in društvo se je gostiteljem z darili (Podbreška potica in dve knjigi) ob zaključku zahvalilo za sprejem in jih povabilo na srečanje v Podbrezje v januarju, saj v decembru nismo uspeli uskladiti prostega termina,so zapisali pri Kulturnem društvo Tabor Podbrezje.

Vir: Kulturno društvo Tabor Podbrezje

Fotogalerija

Dogodki

V petek je na idilični lokaciji Rahtela potekala kulinarična izmenjava med Podbrezjem in Slovenj Gradcem.