Search
Close this search box.

Kuhinja je osrednji prostor vsakega doma

Načrtovanje prenove kuhinje

Kuhinja je brez vsakega dvoma eden izmed najpomembnejših prostorov vsakega doma, ne glede na to, če gre za hišo ali stanovanje, kolikšna je velikost skupne bivalne površine in kako pogosto si obroke pripravljamo sami.

Kuhinje v številnih domovih so združene z jedilnicami, zato gre za prostor, v katerem se tudi družimo, pogovarjamo in preživljamo veliko skupnega časa, najsi bo to obrok z družinskimi člani ali pa pogostitev s prijatelji. V skladu z rezultati nekaterih raziskav, sodobne družine v trenutnem času, ki narekuje hiter tempo življenja in precejšnje število obveznosti, največ skupnih trenutkov preživijo ravno v kuhinji. Zato je še toliko bolj pomembno, da predstavlja kuhinja v vsakem domu lep, topel in prijeten prostor. Konec koncev pa v kuhinji poteka shranjevanje živil in priprava večine naših obrokov, zaradi česar ni pomembna samo estetika, temveč tudi funkcionalnost.

Foto: Freepik

Za večino predstavlja prenova kuhinje enega večjih projektov in dolgotrajno naložbo. V kolikor namreč izberemo kakovostno izdelano pohištvo, kot so kuhinje Opremisidom in ga ustrezno vzdržujemo, nam lahko zvesto služi vrsto let. Navadno se za ponovno menjavo odločimo šele takrat, ko pride do večjih obrab ali pa nas preprosto navdušijo nove oblikovne smernice in prihod še bolj dovršenih kuhinj na trg. Poleg tega pa je lahko prenova kuhinje tudi finančno obremenjujoča, saj v večini primerov ne zajema zgolj nakupa pohištva in aparatov, temveč pogosto tudi prerazporejanje sten, zamenjavo tal in ureditev vodovodne ter elektro inštalacije. Ravno zaradi tega je še toliko bolj pomembno, da se prenove kuhinje lotite čim bolj premišljeno in predvsem preudarno.

Foto: Freepik

Ne glede na to, če se boste prenove kuhinje lotili celostno ali pa po delih, vam v podjetju Opremisidom za začetek najprej svetujemo, da izvedete naslednje tri korake:

  • ocenite velikost prostora: morda celo najpomembnejši dejavnik pri prenovi. V kolikor imate namreč manjše stanovanje ali pa kupujete kuhinjo za počitniško hišico, potem vam svetujemo blok kuhinje, ki so manjše, vendar po funkcionalnosti prav nič ne zaostajajo za večjimi.
  • ocenite stanje prostora: še preden se odpravite v nakup kuhinje, je smiselno razmisliti, kaj vse bo sploh potrebno prenoviti.
  • ocenite predvidene stroške: nič manj pomembna ni niti višina proračuna, zato morate v zakup vzeti tudi vse že omenjene dodatne stroške. Da bi vas finančno vsaj nekoliko razbremenili, vam v podjetju Opremisidom omogočamo enostavne obročne nakupe preko platforme Leanpay, hkrati pa obljubljamo garancijo za najnižjo ceno pohištva na trgu. Smo že omenili, da ponujamo tudi brezplačno dostavo?
Foto: Opremisidom

Zadnji korak je tako opremljanje prostora. V kolikor iščete kuhinjske omarice, jedilne mize ali stole, najsi bodo to jedilniški stoli ali barski stoli, boste s pohištvom Opremisidom več kot zadovoljni – tako nad dovršenostjo izdelave, kot tudi kvalitetnimi materiali in cenovno ugodnostjo!