Search
Close this search box.

Krožniki, ki jih lahko poješ. Mi smo jih že poskusili in hkrati preverili, kaj je novega v podjetju Evegreen

Se spomnite ekipe iz Mislinje, ki je maja 2019 nastopila kot razstavljalec na največjem sejmu plastike na svetu Chinaplas v kraju Guangzhou na Kitajskem ter navdušila z biorazgradljivimi izdelki? Tudi naša ekipa je v petek, 30. 8. 2019, preizkusila del njihovega prodajnega program – in ja, vsak od nas je preizkusil košček ali dva Eko krožnika. In kakšni so bili občutki?

Tudi člani ekipe Koroških Novic smo se ob koncu poletja družili na pikniku oziroma bi lahko rekli kar na EKO pikniku, saj smo uporabili krožnike, ki smo jih na koncu tudi pojedli. Za kar gre zahvala predvsem podjetju Evegreen, ki je nam to izkušnjo tudi omogočilo. In povemo lahko, da so več kot odlični in tudi okusni. Hkrati pa prijazni do okolja.

Naj spomnimo, da v okviru podjetja Evegreen deluje odgovorna ekipa iz Koroške, ki verjame, da z okolju prijaznimi produkti ne poskrbi le zase, ampak trajnostno prispevajmo k ohranjanju okolja za prihajajoče generacije. Začetki segajo v leto 2014, ko so med vožnjo po Dravski dolini zasledili kupe plastičnih lončkov, ki so se bohotili na bližnjih nasadih hmelja. Takrat so prvič pomislili na zeleno alternativo, danes pa so prav oni del rešitve. “Recimo NE plastiki in naredimo nekaj dobrega za naš planet!”

Preberite tudi: Podjetju Evegreen zlato priznanje GZS (FOTO)

FOTO: Podjetje Evegreen

Pri njih lahko izbirate med različnimi Eko krožniki, in sicer imajo v podjetju Evegreen v ponudbi:

  • Eko globok krožnik premera 20 cm, primeren za juhe ali enolončnice. Narejen je 100% iz pšeničnih tropin, ki se v naravi samodejno razgradijo v roku 30 dni.
  • Eko piknik krožnik premera 20 cm. Narejen je 100 % iz pšeničnih tropin, ki se v naravi samodejno razgradijo v roku 30 dni.
  • Eko ovalni krožnik dimenzij 24×16. Narejen je 100 % iz pšeničnih tropin, ki se v naravi samodejno razgradijo v roku 30 dni.

Pri tem naj namenimo še kakšno besedo več EKO piknik programu: 10 let nazaj se je mlinar s severa Poljske, ki se je zavedal, da je cena pšenične moke vsako leto nižja odločil, da bo po treh generacijah spremenil poslovni model družinskega podjetja. Nekega dne je tako kot vsak dan med delom žvečil pšenične otrobe, ki so se po določenem času žvečenja začeli sprijemati. Takrat se je zavedel, da je morda s svojo navado iznašel način, kako iz pšeničnih otrobov izdelati preproste izdelke primerne za enkratno uporabo. Danes podjetje vodi njegova vnukinja, ki je bila pred 14 dnevi nominirana za naj evropsko žensko voditeljico po mnenju Evropske komisije.

Ob tej priložnosti pa smo preverili tudi, kaj je novega v podjetju Evegreen, odgovornem za prepoznavo EKO krožnikov v Sloveniji?

Kot smo izvedeli, sodelujejo v teh dneh na natečaju European Start Up Awards. Natečaju, v katerem se vsako leto pomerijo evropska start up podjetja ter njihovi podporniki. Koncept tekmovanja je zasnovan na prepoznavanju ter povezovanju srednjeevropskega zagonskega ekosistema. Do 2. 8. 2019 so se zbirali predlogi nominacij za 16 določenih kategorij. Podjetja iz izbranih držav najprej tekmujejo na nacionalni ravni. Nacionalni zmagovalec pa se nato pomeri z zmagovalci iz Avstrije, Bolgarije, Češke, Hrvaške, Madžarske, Poljske, Romunije, Srbije ter Slovaške.

Podjetje Evegreen je tokrat bilo nominirano v 4 kategorijah – Start up of the year, Best social impact start up, Best health tech start up, Female role of the year 2019. Zanje lahko glasujete od 2. 9. 2019 na tej povezavi TUKAJ.

Danes, 3. 9. 2019, pa lahko glasujete tudi za Naj inovacijo GZS, kjer je med izbranimi projekti, potrjenimi s strani nacionalne komisije GZS tudi Evegreen eko cvetlični lonček. Glasujete lahko TUKAJ. Oddan glas vas pelje tudi v boben za nagrado: Nogometna tekma Slovenija : Avstrija, ki bo 13. 10. na Stadionu Stožice

Gospodarska zbornica Slovenije bo 25. septembra 2019 na Brdu pri Kranju v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologije in SPIRIT Slovenija podelila priznanja za najboljše inovacije 2019. Letos se za zlata, srebrna in bronasta nacionalna priznanja ter diplome poteguje 44 najboljših inovacij iz 13 regij, ki jih ocenjuje posebna strokovna komisija. Tudi tokrat pa bo podeljeno priznanje za najboljšo inovacijo po izboru javnosti. Zato oddaj glas za najboljšo inovacijo po vašem izboru!

16. 9. 2019 bodo izvedeli, ali so se uvrstili v finale European Social Innvestment competition. https://eusic.challenges.org/

24. 9. 2019 se odpravljajo v Bruselj, kjer bodo izbranim poslancem na povabilo evropskega poslanca Franca Bogoviča predstavili novosti na področju kompostabilnih in biorazgradljivih materialov ter njihov napredek pri nadomeščanju plastike s kupcem prilagojenimi bioplastičnimi materiali v B2B segmentu.   

25. 9. 2019 jih lahko spoznate na Brdu pri Kranju, kjer so njihovi Evegreen biorazgradljivi lončki izbrani med 44 TOP inovacij slovenskih podjetij, dopoldne 26. 6. 2019 v Ljubljani na mednarodni konferenci 1st Crcular packaging conference  http://icp-lj.si/programe/ali popoldan, 26. 6. 2019, v Hotelu Lev na dogodku Najpodjetniška ideja revije Finance http://www.npi-finance.si/.

Ob tej priložnosti se še enkrat zahvaljujemo ekipi Evegreen za izdelke Eko piknik programa in jim želimo veliko poslovnih uspehov tudi v prihodnje.

Dogodki

Se spomnite ekipe iz Mislinje, ki je maja 2019 nastopila kot razstavljalec na največjem sejmu plastike na svetu Chinaplas v kraju Guangzhou na Kitajskem ter navdušila z biorazgradljivimi izdelki? Tudi naša ekipa je v petek, 30. 8. 2019, preizkusila del njihovega prodajnega program – in ja, vsak od nas je preizkusil košček ali dva Eko krožnika. In kakšni so bili občutki?